• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenție APIA de 175 euro/hectar. Suprafața eligibilă la plată: minim 100 de hectare

    Oana Timar -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că începând de astăzi, luni – 17 iunie, se depun cererile de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024, aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2020.

    În conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 115/2024, cererile de finanțare se vor depune la Centrele APIA , până la data de 13 septembrie 2024, ora 14:30.

    Alocarea financiară pentru sesiunea 1/2024 este de 75.850.112 euro.

    Pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, solicitantul depune o cerere de finanțare – conform Anexei 1 din Ghidul solicitantului; cererea se depune online pe site-ul www.apia.org.ro, în aplicația electronică DR-07, se tipărește, se semnează și se depune/transmite împreună cu documentele aferente. În cazuri excepționale, cererea de finanțare se poate depune/transmite doar pe suport de hârtie împreună cu documentele aferente. Cererile semnate, scanate și transmise la APIA prin email/alt mijloc de telecomunicații trebuie semnate și în original de către solicitant până la finalizarea etapei de evaluare a cererilor de finanțare.

    Înainte de completarea și depunerea cererilor de finanțare, beneficiarii trebuie să întocmească dosarele tehnice aferente angajamentelor. După întocmirea dosarelor tehnice, acestea sunt depuse la Gărzile Forestiere în vederea verificării și emiterii avizelor prin care se constată îndeplinirea condițiilor de accesare a Intervenției DR-07.

    Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din Fondul Forestier Național, în baza unui angajament încheiat pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat:

    Suprafața minimă pentru accesarea sprijinului – 100 de hectare

    Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 100%.

    Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat.

    Suprafaţa minimă pentru care se încheie un angajament pentru pachetul 1 este de 100 ha.

    Proprietarii de terenuri forestiere care dețin suprafețe mai mici și/sau care nu îndeplinesc condițiile de accesare se pot asocia pentru a aplica în cadrul schemei de ajutor de stat.

    Pentru a fi eligibili în cadrul schemei de ajutor de stat beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, printre care enumerăm:

    Pădurile încadrate în tipul I funcțional (TI – conform prevederilor amenajamentului silvic) nu sunt eligibile în cadrul schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, iar terenurile destinate împăduririi sau reîmpăduririi trebuie să nu reprezinte mai mult de 15% din suprafața angajată.

    Informaţii detaliate pentru accesarea sesiunii 1/2024 aferentă Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” se regăsesc postate pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, la adresa: https://apia.org.ro/planul-national-strategic-2023-2027-pns-al-romaniei/interventii-implementate-din-pns/silvo-mediu-si-clima-dr-07/


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Valentin Popa a pierdut toate culturile: ”Cerem autorităților să ne ajute pentru că vom da faliment” Antracnoza la castraveți. Semne, combatere Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri

    Ultimele știri

    Fermieri, verificați conturile! APIA a efectuat noi plăți din subvenții Suprafețe calamitate – primele centralizări la nivelul județelor afectate de secetă și de grindină Fermier: Ni se usucă culturile cu tot cu irigații. Reprezentant ANIF: Traversăm cea mai grea campanie de irigat