• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Elli Tsiforou este noul secretar-general la Copa-Cogeca

    Oana Timar -

    Elli Tsiforou – noul secretar-general la Copa-Cogeca. La Prezidiul comun al Copa și Cogeca de joi, 27 iunie, membrii celor două organizații europene au hotărât să o numească pe Elli Tsiforou în funcția de director pentru Secretariatul comun. Candidatura sa a fost aprobată în mod unanim, datorită cunoștințelor sale profunde despre modul de funcționare al Uniunii și despre politicile și organizațiile agricole naționale. Elli Tsiforou își va începe activitatea în septembrie.

    După procesul de recrutare început în februarie 2024, după plecarea fostului secretar general, Pekka Pesonen, reprezentanții tuturor organizațiilor europene ale cooperativelor agricole și ale fermierilor au hotărât în mod unanim să încredințeze frâiele organizației doamnei Elli Tsiforou; astfel, aceasta a devenit prima femeie care deține această funcție, de la constituirea Secretariatului în 1962.

    Președinții Copa și Cogeca, Christiane Lambert și Lennart Nilsson, au afirmat: „Elli Tsiforou va contribui cu calitățile sale personale, viziunea sa pentru agricultură și cunoștințele sale despre Copa-Cogeca, instituțiile europene și o implicare puternică alături de fermieri și cooperative la nivel național. Elli Tsiforou preia acest rol în momentul potrivit, la începutul unui nou ciclu politic în care agricultura va trebui să ajungă din nou în centrul dezbaterilor publice. Am dori de asemenea să îi mulțumim secretarului general adjunct Patrick Pagani și echipelor Copa-Cogeca, ce vor continua să gestioneze tranziția organizației, așa cum au făcut-o cu succes în acest an foarte special care a fost 2024.”

    Cine este Elli Tsiforou, secretar general Copa-Cogeca

    După ce a studiat media și comunicare în țara sa natală, Grecia, precum și în Franța, Elli Tsiforou și-a dedicat cariera apărării intereselor fermierilor și cooperativelor la nivel european și național. Devenind în mod succesiv policy advisor în parlamentul european și în cel elen și șef de echipă în biroul ministrului pentru turism și cultură din Grecia, Elli Tsiforou a făcut parte din GAIA Epicheirein în ultimii 10 ani, muncind din greu să apere fermierii și cooperativele grecești la nivel național și la nivel european, mai întâi ca responsabilă pe afaceri europene și mai apoi ca director general și executiv. Foarte implicată în grupurile de lucru Copa-Cogeca, Elli Tsiforou a fost și președinta Comitetului de coordonare cooperativă (CCC) al Cogeca încă din 2020, rol în cadrul căruia s-a distins prin dinamism și prin capacitatea sa de a găsi compromisuri în rândul membrilor.

    Elli Tsiforou își va începe noul rol în septembrie 2024. Până atunci, Patrick Pagani va continua să fie responsabil pentru Secretariatul Copa-Cogeca.

    Copa-Cogeca reprezintă cea mai puternică voce a fermierilor la nivel european, iar România este membră a acestei structuri prin organizațiile ce formează Alianța pentru Agricultură și Cooperare – Federația Națională PRO AGRO, LAPAR, UNCSV și AFF. La nivelul conducerii Copa-Cogeca, România deține două funcții importante de vicepreședinte al Copa – Marius Micu (PRO AGRO) și a Cogeca – Florentin Bercu (UNCSV).


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis primul cod roșu din acest an. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Culturile fermierului Ion Olteanu, distruse de grindină. Sute de hectare – pagubă totală!

    Ultimele știri

    Fermieri din trei județe – lăsați de ANIF fără apă pe canalele de irigații: ”Căldurile omoară floarea și porumbul” Guvernul a aprobat reorganizarea Ministerului Agriculturii. Ce instituții subordonate se desființează Francesco Lollobrigida, Italia, are cele mai mari șanse să fie următorul Comisar UE pentru Agricultură