• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cod de caniculă! Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

    Oana Timar -

    Ultima zi din luna iunie și prima zi din luna iulie sunt sub semnul caniculei în mai multe județe ale țării. Administrația Național de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben valabilă pentru cele două zile în mai multe județe unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

    Atenționarea meteorologică emisă astăzi, duminică – 30 iunie, de către ANM este valabilă timp de două zile în majoritatea județelor țării.

    Cod Galben
    Interval de valabilitate: 30 iunie și 1 iulie
    Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

    În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

    Marți (2 iulie) în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Citiți și: Prognoza meteo pentru luna iulie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

    Cum va fi vremea luni, 1 iulie

    În ţară, canicula se va extinde şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în cele sudice se va intensifica uşor comparativ cu ziua anterioarã, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

    Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade pe litoral şi în jurul a 38 de grade în Câmpia Românã; local noaptea va fi tropicală, iar minimele vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua pe alocuri în nord, nord-vest şi la munte, iar în a doua parte a intervalului, în vest şi nord-vest, şi pe arii mai restrânse în sud-vest şi în centru, unde se vor semnala şi vijelii şi căderi de grindină.

    Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitãţile de apă vor fi însemnate.

    Citiți și: Culturile fermierului Ion Olteanu, distruse de grindină. Sute de hectare – pagubă totală!

    Cum va fi vremea marți, 2 iulie

    În ţară, în sudul şi local în estul ţării canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În restul teritoriului, valorile termice semnificativ mai mici decât cele din intervalul anterior, se vor situa în jurul celor normale datei.

    Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi căderi de grindină, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi Oltenia, iar seara şi noaptea local şi în Muntenia.

    În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apã local vor fi însemnate, îndeosebi la munte şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 şi 23 de grade.


    Te-ar mai putea interesa

    Producție de 11 tone la hectar cu soiul de grâu Artico. ”Nici nu pot să merg cu combina în el„ Acte necesare pentru transportul cerealelor din câmp în fermă sau la siloz Recoltare cu hederul care ”soarbe” boabele spicului de grâu și nu taie paiele

    Ultimele știri

    Subvenția APIA majorată de la 1 iulie AFIR: S-au epuizat fondurile europene pentru achiziția de utilaje Decret semnat de președintele Iohannis pentru subvențiile micilor fermieri