• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum își promovează Timac Agro cel mai nou produs din portofoliu – FOTO

    agrointeligenta.ro -

    Începutul de an aduce o nouă campanie de promovare pentru brandul Timac Agro România.

    Compania specializată în nutriție vegetală își face cunoscută cea mai inovatoare moleculă din portofoliu – fosforul Top-Phos, printr-o campanie agresivă de marketing, campanie ce include o serie de panouri publicitare de mari dimensiuni poziționate pe autostrăzi și drumuri județene importante.

    La Constanța, Galați, Mureș sau Bihor, unipolurile cu Top-Phos au fost montate deja, iar pozele cu aceste panouri publicitare au fost postate pe contul de Facebook al companiei Timac Agro România.
    Așa cum se vede și din instantanee, campania este concentrată pe molecula inovatoare Top-Phos descoperită de Grupului francez Roullier și care a fost lansată la finele anului trecut, la Brașov.

    panotaj Top-PhosTop-Phos este o nouă moleculă care conține fosfat, cu un patent de invenție din iulie 2013, și care încununează munca a șase ani de cercetare intensă și dezvoltare industrială. TOP-PHOS este un produs revoluționar pe piața fosfaților, care oferă culturilor fermierilor români conținutul de fosfor cu cel mai mare grad de disponibilitate în sol, asigurând o creștere impresionantă și dovedită a productivității diverselor culturi agricole.

    Top-Phos nu este un fosfat amestecat cu o moleculă pentru a crește activitatea fosfatului. Este în principal o nouă moleculă unde avem fosfor complexat prin legarea moleculei organice de o punte calcică.

    ”Targetul Top-Phos-ului în agricultură este în principal acela de a rezolva o problemă foarte mare pe care o avem în teren, care vine de la precipitarea fosfatului, fosfatul curent, fosfatul normal, în sol prin formarea de compusi care nu sunt solubili în apă. De aceea, trebuie să lucrăm pentru a crește această eficiență, pentru a îmbunătăți eficiența îngrășămintelor.

    În soluri acide, de exemplu, avem prezența de fier și aluminiu precum și argile în sol, care pot reacționa cu fosfatul formând fosfat de fier, fosfat de aluminiu sau absorbției fosfatului in argile, iar în acest fel, avem o scădere in disponibilitatea fosfatului pentru plante.

    Dimpotrivă, în soluri calcaroase avem un alt mecanism pentru că avem prezența calciului și pH-ului care este destul de alcalin și în aceste condiții avem reacția dintre fosfat si calciu și formează fosfați de calciu, care nu sunt solubili și nu sunt disponibili pentru plante.

    Când lucram cu fosfat normal, avem în jur de 30% eficiență. Dar, când avem Top-Phos datorita inovației, ca urmare a acestei îmbunătățiri a fosfatului, avem o eficiență care poate atinge aproximativ 90% și avem de asemenea o perioadă de timp, o perioadă de timp de activitate, care este mai lunga decât în cazul unui fosfat normal”, spun specialiștii de la Timac Agro România despre Top-Phos.

    TIMAC AGRO face parte din grupul Roullier care, de 55 de ani, urmează căile cele mai novatoare și ambițioase, pentru a răspunde provocărilor alimentare mondiale. În 2013, grupul Roullier a avut o cifră de afaceri cumulată de 3,1 miliarde de euro, cu o prezență în 46 de țări, beneficiind de 77 de unități de producție. Grupul Roullier beneficiază de sprijinul a 400 de cercetători și ingineri în inovare.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui