• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zilele Bălțatei Românești 2024. Evenimentul are loc duminică, pe 14 iulie, pe Valea Râșnoavei, în județul Brașov

    Roxana Dobre -

    Asociația Crescătorilor de Vaci  din rasa Bălțată Românească de tip Simmental și Cooperativa Agricolă a Crescătorilor de Bălțată Românească continuă seria evenimentelor de promovare a cărnii de mânzat premium care provine de la animalele crescute în fermele proprii. Duminică, pe 14 iulie, de la ora 10.00, fermierii și pasionații de mâncare de calitate sunt invitați pe Valea Râșnoavei, județul Brașov la evenimentul Zilele Bălțatei Românești – Carne de mânzat Premium care promovează produsele de Bălțată Românească și rasa în general.

    Zilele Bălțatei Românești – Carne de mânzat  Premium continuă seria evenimentelor organizate în ultimii ani de ACVBR-SIM pentru promovarea produselor de Bălțată Românească. Manifestarea va avea loc duminică, 14 iulie, la restaurantul Conca Verde – Valea Râșnoavei din județul Brașov iar intrarea este liberă pentru cei interesați.

    Citiți și: Carnea de vită din rasa Bălțată Românească – produs premium pe raftul marilor magazine!

    ACVBR Sim promovează produsele premium obținute din carne de Bălțată Românească

    Zilele Bălțatei Românești – Carne de mânzat Premium. Programul evenimentului

    Mircea Dumitru, președinte al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR – SIM) și fermier din Brașov a detaliat astăzi, marți – 2 iulie pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO cum se va desfășura evenimentul care va avea loc duminică, 14 iulie.

    ”Evenimentul continuă practic manifestările organizate în ultimii ani pentru promovarea cărnii de Bălțată Românească. La evenimentul pe care îl vom organiza vom avea trei rulote proprii, ale asociației cu ajutorul cărora promovăm produsele din carne de la animalele crescute în ferme proprii.  Carnea provine de la tineret până în 24 de luni din fermele proprii exact cum am menționat.  Vom promova, după cum am spus, produse din carne pornind de la gulaș la burgeri, hot-dog, mai multe tipuri de mâncăruri. Totodată avem și niște colaboratori invitați, care sunt distribuitori de diverse produse. Unii vând produse pentru inoculat pentru siloz, folii pentru siloz, alții vând medicamente de uz veterinar, produse folosite în igiena mulsului, produse folosite în fermele zootehnice. Avem invitați din diverse zone ca să putem să acoperim nevoile fermierilor. Toată această activitate se adresează în special fermierilor.  Avem invitați din toată țara, colaboratorii noștri la nivel de țară, unde avem 8.000 de ferme, de la asociațiile județene și fiecare vine cu câți membri dorește să vină. Pe lângă asta avem oficialități locale, oficialități din Capitală, etc. În paralel cu asta mai avem și niște produse din lapte făcute în fabrica noastră de lapte a cooperativei dar acțiunea centrală rămâne promovarea cărnii de Bălțată”, a spus Mircea Dumitru.

    Citiți și: Mircea Dumitru, ACVBR-SIM: Un litru de lapte pleacă cu maxim 3 lei de la fermier și ajunge 9 lei pe raft

    Exemplare valoroase de Bălțată Românească

    În cadrul evenimentului, participanții vor putea să vadă o expoziție de Bălțate Românești iar un specialist din cadrul asociației va oferi toate detaliile privind rasa și caracteristicile acesteia.

    ”Pe lângă prezentarea produselor din carne, vom avea și animale care aparțin asociației noastre. Vor fi undeva în jur de opt animale reprezentative pentru pentru rasă. Acestea provin din tauri de-ai noștri ai asociației pe care-i avem în exploatare la Craiova. Avem undeva la patru tați și pe fiecare vor fi specialiști care vor explica despre ce e vorba. Noi sperăm să avem peste 500 de invitați spre 1.000 chiar. După cum vă spuneam, intrare este liberă, nu se plătește nicio taxă”, a mai punctat Mircea Dumitru.

    ”Zilele Bălțatei Românești – Carne Premium”


    Te-ar mai putea interesa

    Cod de caniculă! Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi Seceta crește prețul cerealelor. Analist: Ne apropiem de un stadiu critic Prognoza meteo pentru luna iulie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

    Ultimele știri

    Investitorii din Arabia Saudită, interesați de agricultura românească Cum a ajuns la faliment o fermă model de porci crescuți liber Prețul rapiței MATIF a depășit din nou pragul 500 de euro pe tonă