• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Agriculturii – vizită în ferma de vaci care produce 1,5 miliarde de litri de lapte pe an în mijlocul deșertului

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, se află într-o deplasare în Arabia Saudită, prilej cu care a vizitat una dintre cele mai spectaculoase exploatații de vaci de lapte din lume. Ferma deținută de grupul Almarai este construită în mijlocul deșertului, la 60 de kilometri distanță de capitala Riad, aici fiind locul unde se produc, anual, un miliard de litri de lapte.

    În mijlocul deșertului, la temperaturi ce depășesc aproape zilnic 45 de grade Celsius, este locul în care se află una dintre cele mai mari și mai impresionante exploatații de produse lactate din lume. Ferma din Arabia Saudită a fost vizitată de o delegație a Ministerului Agriculturii condusă de ministrul Florin Barbu, alături de secretarul de stat Sorin Moise. Cu acest prilej, cei doi reprezentanți MADR s-au deplasat și la sediul companiei Almarai, una dintre cele mai mari și mai importante din Orientul Mijlociu și care deține nu doar ferme de vaci de lapte, dar și unități de procesare în care sunt realizate o varietate de produse, inclusiv lactate, sucuri și patiserie.

    ”Produsele lactate ale companiei Almarai sunt realizate din lapte de înaltă calitate provenit din mai multe unități de producție, cu un total de 195.000 de vaci. Acestea beneficiază de nutriție avansată și îngrijire superioară permanentă pentru a asigura o calitate optimă. În prezent, compania produce 1,5 miliarde litri de lapte pe an, fiind cea mai mare companie de lactate integrată vertical din lume”, se arată într-un comunicat MADR.

    Producția medie din fermă – 42 de litri de lapte pe cap vacă pe zi

    Vizita a început în ferma de vaci, unde delegația României a văzut modul în care sunt crescute și hrănite animalele. În prezent, din fermele Almarai se obțin 4 milioane litri de lapte pe zi, în medie 42 de litri per vacă pe zi, aproximativ dublu față de media europeană.

    După vizitarea fermei, ministrul Florin-Ionuț Barbu împreună cu delegația au mers în fabrica de procesare, ocazie cu care au văzut liniile de producție și au purtat discuții pe diverse teme, printre care și despre creșterea păsărilor, domeniu în curs de dezvoltare la Almarai prin investiții semnificative.

    Ministrul a precizat că în România gradul de autosuficiență a acestui sector este de 160% și că există ferme foarte performante ce produc pui hrăniți cu furaj de înaltă calitate (90% porumb), urmând ca în viitorul apropiat să fie crescută capacitatea cu încă 100 milioane capete. Partea Saudită s-a arătat interesată de producția de păsări din România, iar ministrul Florin – Ionuț Barbu a declarat că va împărtăși experiența din aceste zile cu asociațiile de profil din țara noastră, pentru ca părțile interesate să intre în dialog.

    Ferma Almarai, deținută de unul dintre cei mai bogați fermieri ai lumii

    Membru al familiei regale saudite, prințul Al Kabeer a fondat compania de lactate Almarai în 1977. În 2005, prințul saudit a listat compania la bursă, dar a păstrat 24 la sută din acțiuni, pachet de acțiuni care valorează 3,8 miliarde de dolari. Almarai este una dintre cele mai mari companii lactate din Orientul Mijlociu și exportă laptele de la vacile sale Holstein în toate statele din Golful Persic.

    Prințul Sultan bin Mohammed bin Saud Al Kabeer este pe locul 4 în topul celor mai bogați fermieri din lume.


    Te-ar mai putea interesa

    Anunțul RAR pentru toți fermierii care au nevoie de ITP Noi plăți pentru fermieri anunțate de ministrul Agriculturii. Banii, în conturi în perioada următoare Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general

    Ultimele știri

    Agrii și Picătura Perfectă: asigură-te că echipamentul tău de stropit este pregătit! Cristina Teleanca, băcița care a impresionat o țară întreagă! Vinde brânza pe TikTok și nu se desparte de fetița ei nicio clipă Bursa cerealelor. Prețul grâului crește de la o zi la alta – cotații DAP Constanța azi