• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ALCEDO: Auditul de Carbon și Analizele de sol, două unelte importante în agricultură

  Violina Gorcinschi -

  MyAlcedo Carbon oferă soluții eficiente pentru a răspunde nevoilor de adaptare și atenuare a schimbărilor climatice tot mai prezente și mai severe cu care ne confruntăm.

  Agricultura este un punct cheie pentru reducerea gazelor cu efect de seră deoarece ea este responsabilă pentru 20% din totalul gazelor cu efect de seră globale, potrivit Parlamentului European. MyAlcedo Carbon oferă „robustețe” analizelor de mediu pentru a accelera adoptarea și întreținerea practicilor de agricultura regenerativă.

  Beneficiile fermierului prin intrarea în MyAlcedo Carbon:

  MyAlcedo Carbon propune un program dedicat fermierilor iscusiți care, prin vânzarea certificatelor de carbon, pot accesa o sursă suplimentară de venit.

  Citește și: Certificatele de carbon, o nouă sursă de venit. Gabriela Rizescu, ALCEDO: ”Facem un audit la nivel de fermă, îi spunem fermierului ce pași trebuie să facă”

  Din cauza secetei pedologice instalate în România de câțiva ani în anumite zone, fermierii au încercat să-și conserve apa prin mai puține treceri cu agregatele asupra solului. Prin lucrări de minimum tillage care reduc trecerile și nu tasează excesiv solul, se reduce consumul de combustibil. Asta înseamnă și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Astfel, unii fermieri își reduc amprenta de carbon de la un an la altul prin reducerea cantității de combustibil utilizat.

  Analiza solului de la Alcedo

  Analizele de sol de la ALCEDO, pentru a asigura succesul culturilor

  De asemenea, prin aplicarea de îngrășăminte, cu rata variabilă, în urma efectuării analizelor de sol, fermierii pot utiliza mult mai eficient îngrășămintele, în special cele azotoase, responsabile la rândul lor de emisii de gaze cu efect de seră în atmosferă.

  Alegerea momentului potrivit pentru prelevarea probelor de sol este esențială pentru obținerea informațiilor corecte și relevante. Analizele de sol reprezintă un instrument esențial pentru agricultori, oferind informații valoroase pentru optimizarea procesului de cultivare a plantelor. Aceste analize aduc numeroase beneficii, inclusiv eficiență crescută în utilizarea nutrienților, optimizarea costurilor de fertilizare, contribuția la sustenabilitate și determinarea corectă a necesarului de fertilizare.

  Pregătirea corectă a solului înainte de înființarea culturilor agricole este foarte importantă pentru asigurarea unei creșteri sănătoase a plantelor și pentru obținerea unui randament optim. Prelevarea și analiza probelor de sol înainte de însămânțare sunt importante din mai multe motive:

  Citește și: Grupul ALCEDO își consolidează poziția pe piața autohtonă de inputuri agricole prin achiziția NATUREVO

  Pentru a evita risipa de îngrășăminte și a cunoaște ce carențe și nevoi are solul tău, apelează la specialiștii ALCEDO din zona ta pentru a realiza analizele de sol în laboratorul certificat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  ALCEDO îți oferă cel mai complex pachet de analize de sol unde sunt analizați 17 parametri (microelemente principale, secundare, materie organică, echilibrul chimic etc), iar în aplicația #MyAlcedoSoil poți vedea cartograma fiecărei parcele, memoriul tehnic și planul de fertilizare.


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuni puternice cu grindină anunțate astăzi de ANM. Codul roșu de caniculă – menținut! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Untul produs din aer, fără a mai fi nevoie de lapte, este în curs de aprobare pentru a intra pe piață

  Ultimele știri

  Anunț de ultimă oră de la APIA pentru crescătorii de animale Timac Agro – livrări masive pentru campania de toamnă. Stocurile de Eurocereal 34 au fost suplimentate! Meteorologii anunță o răcire a vremii! Zece județe rămân sub cod de caniculă