• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grupul EAST are în plan investiții de 50 de milioane de euro: ”Cea mai mare forță a noastră nu sunt cifrele, ci oamenii”

    Alexia Șușară -

    Grupul East, fondat de o echipă de tineri manageri din Transilvania, anunță că va continua investițiile, având un plan în valoarea de 50 de milioane de euro pentru noi silozuri în România, Ungaria și Serbia. Compania ce își are sediul central la în județul Cluj a atras în acest an o investiție importantă din partea grupului ceh Agrofert, care a preluat 65% din acționariat.

    O echipă tânără a reușit să construiască în agribusiness-ul românesc o companie lider. Din 2008, în inima Transilvaniei, noul brand a început să se impună pe piața locală și nu numai. Viziunea tinerilor manageri a atras atenția unuia dintre cei mai mari jucători de pe piața agricolă care a decis să investească în dezvoltarea acestui furnizor de inputuri ce deservește în special fermierii din zona de centru a țării.

    Tamás Vincze – CEO East

    Tamás Vincze, CEO-ul East Grain conduce grupul de firme de peste cinci ani. Pornind de la zero spații de depozitare, în prezent compania deține o capacitate de însilozare de 75.000 de tone, cu o cifră de faceri de aproximativ 200 de milioane de euro pe an.

    ”Am crescut foarte mult organic. Am investit în silozuri, avem în momentul de față trei silozuri în România, preponderent în centrul Transilvaniei, avem o investiție împreună cu un grup din Ungaria – UBM, într-o fabrică de furaje, care este cea mai modernă fabrică de furaje din România, și investim încontinuu în facilități pentru a asigura fermierilor un acces mai bun la piața de inputuri și la prețuri mai bune la cereale”, ne-a declarat Tamás Vincze cu prilejului evenimentului anual organizat de East Grain – Ziua Porților Deschise.

    Varó Noémi – Director General East Grain

    La eveniment a fost prezentă și Varó Noémi, unul dintre tinerii manageri și co-fondatori ai grupului East. Provenind dintr-o familie de agricultori, aceasta a decis să activeze în domeniu după terminarea facultății, în 2008. ”În 2010 am înființat o firmă de inputuri care să deservească zona de centru a Transilvaniei. Din 2010 până în 2018, cu multă muncă, am reușit să câștigăm o imagine în centrul țării. În 2018 am avut norocul să cunosc o echipă la fel de dornică de a reuși, de a oferi sprijin fermierilor din toate punctele de vedere; de ordin tehnic, de ordin emoțional de multe ori, să înțeleagă tot ce înseamnă agricultura, pentru că agricultura este un domeniu foarte greu, riscant, depinde foarte mult de vreme. Trebuie să fim foarte atenți, trebuie să fim în câmp toată ziua. Această echipă mi-a dat speranța că nu doar viziunea mea e corectă și reală. În momentul în care ne-am dat seama că ideile noastre se potrivesc, am decis să ne unim forțele și, după lungi discuții, s-a format East Agro. De acolo vine sâmburele East Agro, din 2018. Așa cum dintr-o sămânță mică cultivată, iese o sămânță bogată, așa și noi, din ceva mic, am reușit să construim în mod foarte sănătos, și am reușit să devenim lideri în Transilvania în domeniul inputuri, în agricultură și trading de cereale”, vorbește Varó Noémi despre începuturile grupului East.

    Grupul East – acvititate în România, Ungaria și Serbia

    În prezent, East Grain activează nu doar în România, ci și în Ungaria și în Serbia, cu investiții ce se ridică la 20 de milioane de euro. ”Cea mai mare forță a noastră nu sunt cifrele, ci sunt oamenii. Avem o echipă dinamică, tânără, cu o medie de vârstă de sub 35 de ani, care nu este caracteristică agrobusiness-ului din România, și pe asta mizăm, pe asta construim. Credem într-o agricultură sustenabilă, dar și profitabilă, și pentru asta este nevoie de minți luminate, minți noi. Noi credem că le avem și pe asta mizăm în viitor„, a mai spus CEO-ul companiei.

    Trading-ul companiei însumează 600.000 de tone de produse agricole pe an, în timp ce pe partea de inputuri și nu numai, East Grain a depășit 800 de parteneri. În numai patru ani, din 2019 de când a fost inaugurată și fabrica de furaje, s-a ajuns la o capacitate de 150.000 de tone de furaj produs anual.

    ”Avem capacitate de depozitare de 75.000 de tone, în 2020 aveam capacitate zero. Deci, am crescut foarte mult, foarte repede și, mă repet, nu era posibil fără echipa pe care o avem. Recent, în viața companiei s-au produs niște schimbări benefice, foarte benefice zicem noi. În 2024, East a devenit parte a grupului ceh Agrofert, care este lider în agribusiness în centrul Europei, cu o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de euro și un portofoliu impresionant de produse. (…) Cu ajutorul Agrofert ca acționari majoritari în East, avem un plan de investiții impresionant pentru următorii trei ani, de peste 50 de milioane de euro. Mizăm în continuare pe succesul care ne-a adus până aici. Investim în silozuri, vom avea trei silozuri noi în România, vom investi în silozuri și în Ungaria și în Serbia. Vom investi în puncte logistice pentru descărcare și ambalare îngrășăminte. Avem în vedere investiții în procesare, în procesarea semințelor oleaginoase, și avem în vedere lărgirea parcului auto”, a vorbit Tamás Vincze despre planurile de investiții ale grupului East.

    EAST – brandul lider dezvoltat de un grup de tineri cu viziune în agribusiness


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!