• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

    Angelica Lefter -

    O familie de legumicultori a fost prădată de hoți. Ar fi a treia oară când solariile sunt călcate de persoane rău intenționate în acest an, iar de-a lungul timpului fărădelegile au fost o practică consecventă în zonă. Între timp, însă, spațiile protejate au fost dotate cu camere de luat vederi, iar imaginile au intrat în posesia oamenilor legii pentru a stabili vinovatul.

    Magda Cristian, legumicultoare din localitatea Băleni, județul Dâmbovița, s-a trezit cu solariile tăiate și ardeiul cules. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut pe camerele de luat vederi amplasate în zonă, un bărbat care îi căra producția cu un sac.

    Citiți și: O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

    Captura cu individul care merge către solarii și taie plasa pentru a intra, apoi iese cu sacul de ardei

    Plasa care împrejmuia solariile a fost tăiată cu cuțitul

    Legumicultoarea spune că nu este prima dată când persoane deloc bine intenționate îi încalcă proprietatea și îi fac pagube. Ultima dată, s-a trezit cu solarul de legume erbicidat și a rămas fără plante. Acum, însă, un alt individ a hotărât să îi culeagă recolta. Magda Cristian a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că paguba cea mai mare o reprezintă faptul că i-a fost tăiată plasa de protecție.

    ”Data trecută ne-au erbicidat ardeiul. După acel incident ne-am pus camere de filmat. Avem două solarii, unul de 900 de metri, unul de 800 de metri. Duminică, pe la ora 14:00, după ce am venit din târg, am trecut pe la solarii și am văzut că sunt tăiate plasele de protecție împotriva dăunătorilor. Când am intrat înăuntru aveam ardeii rupți, culeși. Ne-am uitat pe camere și am descoperit că era cineva care a intrat. Avem camerele noastre cu imagini și am solicitat la Poliție să ne pună la dispoziție și camerele amplasate pe drum de către Primărie. Asta am solicitat ieri – 10 iulie, și am fost și cu o zi înainte, pe 9 iulie, să dăm declarație, dar din cinci polițiști niciunul nu ne-a luat declarația că nu sunt de aici, dar ei sunt de aici, însă ne-au spus să venim a doua zi. A mers apoi soțul și a depus plângere”, a menționat legumicultoarea.

    Citiți și: Cultura din solar care aduce rapid bani în ferma familiei Cristian din Băleni

    Solarii distruse de hoți, tăiate pentru a intra să fure legume

    Familia de legumicultori a depus plângere la Poliție și așteaptă ca hoțul să fie prins

    Femeia așteaptă din partea polițiștilor să găsească făptașul, ceea ce nu s-a întâmplat în alte situații similare.

    ”Se pare că Poliția nu face nimic, avem atâtea plângeri depuse și domnul polițist ne-a spus că socrul meu a fost foarte rău, nu știu ce legătură are asta cu faptul că am fost prădați de hoți. Cu siguranță acest individ pe care-l bănuim acum a furat să vândă. Data trecută, când au erbicidat solarul, din răutate au făcut-o. El a ieșit cu un sac de 200 de lei, dar plasele tăiate valorează mai mult, acelea sunt scumpe. Așteptăm din partea Poliției ca de data aceasta, având în vedere că avem totul filmat pe camere, să găsească vinovatul și să se ia măsurile care trebuie”, a mai spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, legumicultoarea Magda Cristian.

    Legumicultoarea din județul Dâmbovița spune că nu este singura, totuși, care a fost călcată de hoți, aceste acțiuni fiind frecvente în localitate. Mai mulți fermieri au găsit solariile tăiate și bănuiește că persoanele care au făcut asta au vrut să vadă ce fel de marfă poate fi sustrasă din acele spații protejate.


    Te-ar mai putea interesa

    Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații