• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fabrica de compost a lui Puiu Ilisei, în flăcări. Pagubă de 400.000 – 500.000 de euro

    Roxana Dobre -

    Incendiu devastator la fabrica de compost pentru ciuperci din Ialomiţa a lui Puiu Ilisei, fermierul care deţine și brandul Pui de Bărăgan. Producătorul estimează că paguba se ridică la circa 400.000 – 500.000 de euro.

    Fabrica de compost a lui Puiu Ilisei este localizată în județul Ialomița a fost cuprinsă de flăcări în după amiaza zilei de joi, 11 iulie. Pompierii dar și fermierii din zonă care au sărit în ajutor pentru lichidarea incendiului s-au luptat cu flăcările iar focul arde mocnit și la această oră, după cum a declarat astăzi, vineri – 12 iulie pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Puiu Ilisei, proprietarul fabricii.

    Incendiu la fabrica de compost a lui Puiu Ilisei

    Citiți și: Furtuna a făcut ravagii în ferma lui Puiu Ilisei. Rafalele de vânt au smuls acoperișul și au distrus solariile

    Focul a distrus 6.000 de baloți pentru compost, utilaje agricole și o parte din fabrică

    Puiu Ilisei a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că focul a izbucnit joi în jurul orei 16.00 iar pompierii se mai află și acum la fața locului pentru lichidarea incendiului.

    ”Incendiul se manifestă la fabrica mea de compost și focul arde mocnit și acum. Pompierii au făcut tot ce se poate dar noi folosim acolo ca materie primă pentru producția de compost paiele de grâu și aveam vreo 6.000 de baloți puși pe cinci rânduri iar pe aceia nu prea ai cum să îi stingi până nu ard complet. Din fericire s-a mai calmat puțin vântul și acum nu ar părea să mai fie vreun pericol chiar dacă focul nu este complet stins. Pompierii sunt încă aici, chiar acum s-au schimbat turele și își fac treaba în continuare”, a spus fermierul.

    Acesta a explicat că fabrica de compost unde s-a produs incendiul este o investiție pe care o făcuse pentru a produce compost pentru ciupercăria pe care acesta o deține. ”Acolo este fabrica noastră de compost dar cantitatea de compost care poate fi produsă acolo este mult mai mare decât ne trebuie nouă. Eram la început cumva pentru că am pus-o în funcțiune, ne făcusem rost de baloți, etc. Acum că ne-a ars materia primă vom vedea ce vom face mai departe. Au ars și alte clădirile de lângă fabrică și ceva utilaje dar mă bucur că încăperile importante din fluxul tehnologic au fost salvate. Paguba o evaluez așa la prima vedere undeva la 400.000 – 500.000 de euro pentru că numai paiele sunt peste 200.000 de euro. Clădirile care au ars erau din panou sandwich deci vorbim de o investiție mare”, a mai punctat Puiu Ilisei.

    Care ar fi cauza incendiului

    Până la acest moment autoritățile în domeniu nu au descoperit care ar fi cauza incendiului. ”Poliția și pompierii investighează cauza incendiului și vom vedea la ce concluzie vor ajunge. Acolo de unde a pornit focul nu prea avea de la ce, nu îmi dau seama, m-am gândit și eu că poate de la vreun ciob care s-a supraîncălzit de la căldură, nu știu. Exclus să fie autoaprindere cum am văzut că se dau cu părerea alți fermieri pe internet pentru că paiele uscate nu se autoaprind”, a spus fermierul.

    În pline momente de panică, Puiu Ilisei a avut departe și momente de omenie venite din partea fermierilor din Ialomița care nu au stat pe gânduri și au ajutat la stingerea flăcărilor. ”Noi știți că suntem din Călărași, acolo avem ferma deci nu suntem de aici din Ialomița să spun așa. Ceea ce m-a bucurat este că fermierii din zonă au sărit să ne ajute cu apă, cu cisternă cu tot ce se poate. Este mare lucru și pe această cale le mulțumesc”, a mai transmis Puiu Ilisei.


    Te-ar mai putea interesa

    Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Producție record la grâu în ferma lui Dimitrie Muscă. Plus: ce producții a obținut la orz și rapiță

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații