Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când scăpăm de caniculă
Violina Gorcinschi -Administrația Națională de Meteorologie a anunțat caniculă pentru următoarele săptămâni, respectiv intervalul 15 iulie – 12 august. Prognoza meteo arată că temperaturile vor fi peste media specifică perioadei în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de precipitații vor normale sau deficitare pentru această perioadă, în funcție de regiunile țării.
Căldurile vor continua să facă ravagii în următoarele patru săptămâni, potrivit meteorologilor ANM. În intervalul 15 iulie – 12 august, temperaturile vor fi extrem de ridicate, în special în regiunile sudice.
Prognoza meteo – iulie 2024. Vremea pentru săptămâna 15 – 22 iulie
Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cea normală pentru acest interval în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi deficitar.
Prognoza meteo – iulie 2024. Vremea pentru săptămâna 22 – 29 iulie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Citește și: Codul roșu de caniculă – extins la încă 6 județe. Avertizarea e în vigoare până miercuri
Prognoza meteo – august 2024. Vremea pentru săptămâna 29 iulie – 5 august
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Prognoza meteo – august 2024. Vremea pentru săptămâna 5 – 12 august
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.
Citește și: Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate
Cu excepția regiunilor sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, mai ales în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.