• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții 2024 – listele cu fermierii controlați de APIA în fiecare județ

    Roxana Dobre -

    Lista cu fermierii controlați de către Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost transmisă către centrele județele. Verificările vor fi făcute atât în sectorul vegetal, cât și în zootehnie, iar o componentă aparte a eșantionului de control este reprezentată de fermele unde va fi controlată respectarea condițiilor de mediu – condiționalitățile.

    Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că a fost extras eșantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi, marți – 16 iulie, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Astfel, eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 13.160 fermieri și o suprafață totală controlată de 795.003,69 ha, pentru care se vor verifica respectarea normelor de condiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează:
    – pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul vegetal – 7.912 fermieri;
    – pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic –5.356 fermieri;
    – pentru controlul pe teren privind condiționalitatea – 1.314 fermieri.

    Pentru a verifica dacă se află în eșantionul de control pentru subvențiile APIA din acesta an, fermierii pot lua legătura cu funcționarii APIA care le instrumentează cererea de plată.

    Termenul limită pentru finalizarea controalelor – 11 octombrie

    În conformitate cu Procedura operațională de control clasic pe teren aplicabilă în Campania 2024, APIA are obligația ca până la data de 11 octombrie 2024 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor. În cazul în care fermierii refuză efectuarea controlului pe teren de către inspectorii APIA, cererea de plată va fi respinsă de la plată.

    APIA face precizarea că eșantionul de control aferent Campaniei 2024 este mai mic cu un număr de 3.128 de fermieri față de Campania 2023.

    Ca în fiecare an, instituția noastră se bazează pe cooperarea și sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfășoare în mod corespunzător, se mai precizează în comunicarea APIA.

    Conform presei locale din Botoșani, care prezintă informații furnizate de către APIA local, toți fermierii care au depus cereri de plată vor fi verificați prin sistemul de monitorizare a parcelelor agricole pe baza imaginilor satelitare (monitoring-pe baza imaginilor satelitare se identifică categoria de folosință a terenului, tipul culturii agricole și stadiul lucrărilor minime efectuate). La nivelul acestui județ, în eșantionul de control clasic sunt incluși 133 de fermieri care vor fi verificați de inspectorii din cadrul serviciului de specialitate.

    Pentru a verifica dacă se află în eșantionul de control pentru subvențiile APIA din acesta an, fermierii pot lua legătura cu funcționarii APIA care le instrumentează cererea de plată. 


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!