• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cea mai bună miere – competiția mult așteptată la Târgul Mierii de la Câmpina. Înscrierea este gratuită pentru apicultori

  agrointeligenta.ro -

  Cea mai bună miere va fi desemnată în cadrul Târgului apicol de la Câmpina, organizat la finele acestei săptămâni (20-22 februarie) de Asociația Apicolă Valea Prahovei. Conform regulamentului, producătorii – persoane fizice se pot înscrie gratuit în concurs, în timp ce firmele producătoare de miere trebuie să achite o taxă de participare de 300 de lei.

  Termen limită de primire a probelor sâmbătă 21.02.2015 ora 8.30.

  Cea mai bună miere este aleasă și în acest an funcție de varietate, concursul având mai multe categorii:
  1.Miere de salcâm
  2.Miere de tei
  3.Miere polifloră
  4.Miere ppecialitate (fâneaţă,pădure, rapiţă, coriandru, mentă, sânziene, zmeur, pomi fructiferi etc.)
  5.Miere cremă (cristalizată)

  Condiții de participare pentru producătorii de miere

  Fiecare participant poate înscrie o singură probă de miere lichidă, la una din primele patru categorii şi/sau o probă la categoria miere cristalizată.

  ”O probă va conţine câte două borcane de miere pentru fiecare categorie.

  Probele de miere vor fi ambalate în borcane de sticlă transparentă,de formă cilindrică, fără forme sau semne particulare,cu capacitate de 314ml (400gr. miere) sau 370ml (500gr. miere),însoţite de o coală de hârtie cu datele de identintificare ale proprietarului (nume, prenume, adresa şi număr de telefon) şi categoria la care participă. Fiecare participant va trimite poştal(sau aduce personal) probele de miere pentru fiecare categorie.

  Din probele primite un recipient va fi pus la dispoziţia juriului iar celălalt va fi depozitat ca probă martor, în caz de eventuale contestatii. Probele înscrise la concurs nu vor fi restituite proprietarilor.
  Probele care conţin în afară de miere şi alte adaosuri nu vor participa la concurs. Un sort de miere va fi jurizat numai în condiţiile în care la concurs,pentru acel sort, vor fi înscrise cel puţin două probe,depuse de persoane diferite.”, se arată în regulamentul concursului naţional Cea mai Buna Miere Târgul Mierii Câmpina 2015.

  Gustul mierii – decisiv în desemnarea câștigătorilor

  Juriul concursului ”Cea mai bună miere 2015” va vaea în vedere o serie de caracteristici organoleptice în funcție de care vor desemna câștigătorii. Astfel, vor fi analizate: aspectul (culoarea, transparenţa -pentru probele de miere lichidă, omogenitatea,prezenţa particulelor în suspensie), mirosul (dă informaţii despre origine,puritate, complexitate şi tipicitate) și gustul mierii care are ponderea cea mai mare şi cuprinde senzaţii legate de consistenţă, complexitate gustativă şi aromele decelate în post gust şi retronazal.

  Festivitatea de premiere a concursului ”Cea mai bună miere” va avea loc în deschiderea simpozionului din data de 22.02.2015,începând cu ora 10.00.

  Concurs Cea mai buna miere

  Târgul Mierii Câmpina 2015 a ajuns la a X-a ediție și se va desfășura și anul acesta în spaţiul generos al Casei Tineretului din oraș. Pentru că numărul participanților a crescut de la an la an, organizatorul principal Asociația Apicolă Valea Prahovei a luat decizia de a organiza mai multe zone ale evenimentului, după cum urmează:
  • Zona K – Exterior – vânzare la standuri – producători apicoli, meşteri populari. Standurile k17-k20 vor fi alocate prioritar produselor alimentare, altele decât apicole.
  • Zona Z – Exterior – vânzare la standuri – vor fi prezenţi apicultori cu produse specifice şi producătorii de utilaje şi accesorii pentru stupi.
  • Zona C – Exterior – zona rezervată vânzărilor din camioane, vor fi prezenţi producătorii de stupi şi elemente din lemn, alături de firmele care prelucrează ceară şi comercializează faguri.
  • Plan parter – vor fi prezenţi agenţi economici cu activitate în domeniul apicol şi membrii Asociaţiei Apicole Valea Prahovei cu produse proprii.
  • Plan etaj
  – sala A – zonă alocată producătorilor şi comercianţilor de utilaj şi echipament apicol.
  – sala B – zonă alocată producătorilor şi comercianţilor de utilaj şi echipament apicol, artă populară şi meşteşuguri tradiţionale.

  Plan Targul Mierii Campina 2015

  Click pe plan pentru dimensiune lizibilă

  Concursul ”Cea mai bună miere” nu este singura competiție așteptată la Târgul Mierii Câmpina 2015. Vizitatorii vor avea parte de mai multe suprizepentru că organizatorii vor păstra tradiția de a desemna și cel mai frumos stand, cel mai interesant produs, cel mai dulce cuplu sau cea mai bună prăjitură cu miere.

  Mai multe informații găsiți pe site-ul Asociației Apicole Valea Prahovei   


  Te-ar mai putea interesa

  VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare

  Ultimele știri

  ANSVSA – decizie pentru crescătorii de animale. Produse interzise în farmaciile veterinare! Analiști: Prețul rapiței ar putea ajunge din nou la peste 500 euro/tonă Prețul grâului românesc a sărit de 1.100 de lei tona. Traderii își fac ”rezerve”