• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rezultate dezastruoase la recolta de grâu în 2024. Prețurile sunt foarte mici

    Violina Gorcinschi -

    Rezultate slabe la recolta de grâu din Europa în 2024, în special în Franța și Germania. Cu toate că rezultatele recoltării nu arată bine în țările care sunt importante producătoare de cereale, prețurile sunt, în continuare mici la grâu. Vineri, 2 august, grâul MATIF s-a vândut cu 219,75 euro/tonă pe bursa de la Paris, la contractele pe luna septembrie. Fermierii raportează pagube masive.

    În Germania, dar și în Franța, recolta de grâu din acest sezon este una dezamăgitoare, fermierii confruntându-se cu pagube imense. Asociația Producătorilor de Grâu și Cereale (AGPB) din Franța estimează o pierdere de 10 milioane de tone de grâu în comparație cu media multianuală. Având în vedere perspectivele slabe, prețurile ar trebui să fie mai mari, dar piața mondială nu permite acest lucru, potrivit Agrarheute.

    Producție slabă de grâu în Franța și Germania (foto: abc.net.au)

    Recolta de grâu din Europa în 2024: Fermierii din Franța se așteaptă la pierderi masive

    În Germania și Franța, vremea umedă afectează rezultatele recoltei. Ploile excesive din Franța au afectat grav culturile de iarnă, dar și perspectivele pentru recoltele de vară.

    Organizația producătorilor francezi, AGPB, vorbește acum despre pierderi de 10 milioane de tone la recolta de grâu. Fermierii vor recolta doar 26 de milioane de tone în acest an, în loc de 36 de milioane de tone, ceea ce va afecta considerabil veniturile producătorilor. Potrivit organizației, prejudiciul adus fermierilor de cereale în acest an ar putea depăși 1,6 miliarde de euro.

    Citește și: Fermierii francezi cer ajutor de la guvern. Pierderile în recolta de grâu – aproape 30%

    De aceea, ministrul francez al Agriculturii, Marc Fesneau, s-a deplasat în regiunea Eure-et-Loire la invitația AGPB, ca să își facă o idee despre pagubele din câmp, dar și despre situația gravă a fermierilor. Producătorii cer ajutor urgent, precum și sprijin pe termen lung din partea ministrului.

    Fermierii din Germania sunt dezamăgiți de recoltă

    Diverși experți estimează din ce în ce mai pesimist rezultatele recoltării în Germania. Potrivit Consiliului Internațional pentru Cereale (IGC), recolta de cereale din Germania este probabil să fie cu 6% mai mică de anul trecut. Un sondaj al unei agenții de presă germane a arătat că fermierii sunt dezamăgiți de recoltele lor . 60% dintre cei 2.463 de respondenți au declarat că recolta lor a fost sub medie.

    Nu doar randamentul este slab, dar și calitatea, mai exact conținutul de proteine, motiv pentru care primele pentru grâu de calitate sunt în creștere în prezent.

    Prețuri la cereale. Fermierii nu vor să vândă la preț mic

    Din cauza recoltei slabe, prețurile de producător din Germania au crescut recent . Traderii caută calitate bună și sunt pregătiți să mărească și prețurile pentru a o obține. Cu toate acestea, nu există aproape deloc tranzacții, deoarece fermierii nu sunt dispuși să vândă.

    Piața internațională pune presiune asupra prețurilor deoarece oferta de pe piața mondială este uriașă. America de Nord și Rusia se așteaptă la randamente bune. Grâul de iarnă va fi în curând recoltat complet în SUA. Departamentul Agriculturii din SUA evaluează, în prezent, 77% din grâul de primăvară ca fiind foarte bun spre bun. Grâul este încă disponibil foarte ieftin în porturile Mării Negre și aproape nimeni nu vrea să cumpere mărfuri europene.

    Citește și: Fermieri nemulțumiți de cum se fac evaluările pentru secetă

    Prețul grâului în portul Constanța a încheiat săptămâna la un nivel de 985 de lei pe tonă, preț cu tendinșă de urcare la finalul lunii iulie.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!