• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avans APIA 2024 – primii fermieri vor intra la plată. Director: Aceste cereri merg mai departe pe flux!

    Roxana Dobre -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va începe plata avansului pentru subvenții din 16 octombrie iar funcționarii agenției vor face primele liste cu fermierii care primesc banii după ce vor introduce rapoartele de control. În prezent APIA se află în plină campanie de controale pentru subvenții.

    Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvășcă, a detaliat într-un interviu care este calendarul controalelor pentru subvenții și cine sunt primii fermieri care se vor regăsi pe lista de plată în avans.

    Citiți și: Fermieri chemați de urgență la centrele APIA pentru subvențiile din acest an

    Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă

    Cine sunt primii fermieri care vor intra la plata avansului

    Ovidiu Săvâșcă a precizat că și în acest an APIA va respecta termenul de 16 octombrie pentru începerea plăților în avans iar primii fermieri care se vor afla pe liste sunt cei care nu vor avea erori după introducerea datelor atât pentru controlul prin monitorizare cât și cel clasic.

    „Rapordându-ne la calendar, acesta s-a decalat doar pentru perioada de depunere a cererilor, restul ce ține de control administrativ, control pe teren, campanie de follow-up adică acele întâlniri cu fermierii în cadrul cărora se cer clarificări, toate acestea se vor finaliza undeva la data de 30 septembrie. Iar în perioada 1 octombrie-15 octombrie să putem introduce pe baza rapoartelor de control întocmite, acele corecții la plată ca să justificăm la Comisia Europeană că plățile se fac în deplină legalitate. Iar acolo unde se găsesc neconformități fermierii să fie sancționați dacă nu, cererea merge mai departe pe flux”, a spus Ovidiu Săvâșcă la Radio Târgu Mureș.

    Citiți și: Anunț APIA despre plata avansului din subvențiile pe acest an. Cuantum prima tranșă din bani

    APIA se află în plină campanie de control pentru subvenții

    Potrivit șefului APIA Mureș, în această perioadă funcționarii agenției efectuează verificările în teren și, așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat marți, 20 august în premieră, s-a demarat și campania de clarificări acolo unde au existat erori.

    ”Chiar dacă am avut campania de depunere a cererilor prelungită acest lucru nu impietează calendarul APIA pentru că tot ceea ce înseamnă campaniile ulterioare de control pe teren, control administrativ, campania de follow-up la monitorizare implicit campania de demarare avans de plată care începe în fiecare an în 16 octombrie și în acest an, la data de 16 octombrie, respectăm acel calendar cu toate că avem acest decalaj. Deci noi practic cumva comprimăm toate celelalte activități inclusiv partea de control pe teren suntem mobilizați în așa manieră încât și la sfârșit de săptămână, colegii mei au lucrat și în minivacanța aceasta de Sfânta Maria tocmai pentru a reuși să finalizăm la finele lunii septembrie eșantionul de control care este și în anul acesta unul destul de generos. Ca atare, avem și un eșantion de control corespunzător pentru că sunt multe scheme de sprijin iar ca atare aruncă în aceste furci caudine ale controlului un număr considerabil de fermieri”, a mai spus directorul APIA Mureș.


    Te-ar mai putea interesa

    Vești cumplite pentru oieri: Exportul în Iordania, oprit. Prețurile noi oferite pe ovine în viu Fermierul Alex Harrell – nou record mondial la soia. Tehnologia pentru 14,68 tone/ha Șefa ANM a anunțat când vin ploile după canicula extremă

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – primii fermieri vor intra la plată. Director: Aceste cereri merg mai departe pe flux! Seceta face ravagii și în Ucraina. Cât de afectate sunt culturile Programul Tomata – schimbare majoră. Subvenția se va achita pe fiecare 1.000 mp