• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA a anunțat că s-au terminat banii pentru un program important

    Roxana Dobre -

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un anunț important pentru beneficiarii care erau interesați să depune programe de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole. Potrivit agenției, bugetul destinat IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole pentru perioada 2023 – 2027 a fost epuizat astfel că nu se mai acceptă cereri.

    APIA a anunțat ieri, marți – 20 august printr-un comunicat publicat pe site-ul propriu că sesiunea de depunere a programelor de reconversie/restructurare viticolă a fost închisă începând cu data de 14 august astfel că nu se mai acceptă cereri.

    Citiți și: Fermierul Radu Moldovan își regândește afacerea: Renunță la vacile de lapte și investește în propriul vin

    APIA a anunțat că sesiunea de depunere a programelor de reconversie/restructurare viticolă a fost închisă începând cu data de 14 august

    APIA a închis sesiunea de depunere pentru programele de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole

    APIA a anunțat oficial închiderea sesiunii de depunere a programelor de reconversie/restructurare începând cu data de 14 august.

    ”Având în vedere pubicarea în Monitorul Oficial (MO) 809 din 14 august 2024 partea 1 a Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (OMADR) 314 pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervenției IS-V-01 „Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023—2027 prin care se stabilește că la data la care valoarea cererilor de finanțare aprobate acoperă alocarea disponibilă în cadrul intervenției, APIA publică pe site-ul www.apia.org.ro un anunț cu privire la închiderea sesiunii de depunere și notifică Direcțiile Agricole Județene (DAJ) în acest sens.  Programele depuse de solicitanți și ale căror cereri de finanțare nu au fost aprobate la data închiderii sesiunii se includ în lista programelor în așteptare în scopul finanțării în situația identificării unor sume disponibile. La această dată bugetul destinat IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole pentru perioada 2023 – 2027 a fost epuizat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în comunicatul APIA.

    Citiți și: Bugetul Agriculturii – majorat! Bani mai mulți pentru subvențiile APIA, zootehnie și irigații

    APIA are o „listă de așteptare” pentru proiectele care au apărut fără bani

    Conform Ordinul nr. 314/2023 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, publicat în Monitorul Oficial nr. 809 din 14 august 2024, proiectele care nu au apucat bani vor intra pe o listă de așteptare.

    ”Lista programelor în aşteptare va fi întocmită de APIA şi postată pe site-ul www.apia.org.ro, care include programele depuse de solicitanţi şi ale căror cereri de finanţare nu au fost aprobate la data închiderii sesiunii de depunere, declarate eligibile în urma evaluării şi care urmează a fi finanţate în situaţia identificării în perioada 2024-2027 a unor sume disponibile”, arată sursa citată.


    Te-ar mai putea interesa

    Alexander Degianski, fermier: Va fi probabil primul an în care nu semăn rapiță. Producții la porumb și floarea-soarelui Vremea se răcește brusc și încep ploile de toamnă – prognoza pe regiuni Amnistie fiscală pentru fermieri. Datorii șterse de la ANAF și primării!

    Ultimele știri

    Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară! Trinity – soluția ADAMA pentru buruieni! Valeriu Tabără și-a reluat atribuțiile. Primul eveniment la care președintele ASAS a participat după externare Pesta oilor – o boală ”inventată”? Răspunsul șefului ANSVSA!