• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avertizare meteo emisă de meteorologi. Județele care ”fierb” la final de săptămână

    Angelica Lefter -

    Vremea extrem de caldă continuă în mai multe județe din țară. Meteorologii au emis două avertizări de coduri Galbene și Portocalii de caniculă și disconfort termic, valabile timp de două zile.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat mesajele de avertizare pentru caniculă și disconfort termic pentru zilele de joi – 22 august și vineri – 23 august. Zonele cele mai afectate de căldură rămân cele din sudul și sud-estul țării: Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

    Mesaj 1 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 22 august
    Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei

    În sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

    Pe parcursul zilei de joi, 22 august, vântul va avea temporar intensificări în est, sud-est și extremitatea de sud-vest a țării.

    Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 22 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei

    Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv. În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.

    Județele care intră sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de caniculă, joi – 22 august: Argeș, București, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea.

    Județele care intră sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de caniculă, joi – 22 august

    Citiți și: Ministrul Barbu: În România se lucrează acum la o rachetă care să aducă ploaia

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 23 august
    Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală

    În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.
    În următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

    Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 23 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

    Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36…37 de grade, iar minimele de 20…21 de grade.

    Județele care intră sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de caniculă, vineri – 23 august: Argeș, București, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea.

    Județele care intră sub incidența codurilor Galben și Portocaliu de caniculă, vineri – 23 august


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii din Prahova: Ploi ”ca în povești” după oprirea rachetelor antigrindină Subvenția nouă la APIA: 50 euro/ha pentru terenul lăsat pârloagă! Alertă meteo în 21 de județe. Fenomenele anunțate de meteorologi

    Ultimele știri

    Fertilizanți și biostimulatori pentru următoarea cultură de grâu. Recomandări de la Agro-Est Muntenia Avertizare meteo emisă de meteorologi. Județele care ”fierb” la final de săptămână Florin Constantin, AGXecutive: Suprafețele cultivate cu porumb vor continua să scadă