• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România, sub o cupolă de foc! Județele sub alertă meteo de temperaturi ridicate

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au emis avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile până luni în mai multe zone din țară. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) în aproape toată țara va avea loc un val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, duminică – 25 august două avertizări meteorologice pentru mai multe zone ale țării, valabile până mâine, luni – 26 august. Fenomenele meteo pentru care s-au emis avertizările sunt caniculă și disconfort termic accentuat.

    Citiți și: Ministrul Barbu: În România se lucrează acum la o rachetă care să aducă ploaia

    Meteorologii anunță un nou val de caniculă

    Mesaj 1 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben de caniculă
    Interval de valabilitate: 25 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: Maramureș, nordul și centrul Crișanei, jumătatea de vest a Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală

    Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, nordul și centrul Crișanei, jumătatea de vest a Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade.

    Cod Portocaliu – val de căldură în mai multe județe
    Interval de valabilitate: 25 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București

    Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

    Județe aflate sub alerte meteo de caniculă

    Citiți și: Prognoza meteo în luna septembrie – grafic temperaturi și ploi

    Mesaj 2 – Avertizare meteorologică

    Cod Galben de disconfort termic ridicat
    Interval de valabilitate: 26 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
    Zone afectate: Maramureș, jumătatea de vest a Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, Dobrogea continentală

    Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În Maramureș, jumătatea de vest a Transilvaniei, vestul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade.

    Conform unei note a ANM, în zilele următoare valul de căldură se va restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

    Cod Portocaliu – disconfort termic și val de căldură în mai multe zone
    Interval de valabilitate: 26 august
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
    Zone afectate: județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași, Botoșani

    Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă.

    Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

    Caniculă în mai multe județe, pe parcursul zilei de luni


    Te-ar mai putea interesa

    Șef APIA: Condiția pentru ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția la hectar Alertă de furtuni cu grindină în mai multe județe. Zonele aflate sub avertizare ANM Nou sprijin pentru fermieri: 3.000 lei/ha pe an!

    Ultimele știri

    Data de la care pot fi vândute animalele care primesc subvenții APIA România, sub o cupolă de foc! Județele sub alertă meteo de temperaturi ridicate Prognoza meteo în luna septembrie – grafic temperaturi și ploi