• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful Pisciculturii din Ministerul Agriculturii – acuzat de DNA de fapte de corupție!

    Oana Timar -

    Gheorghe Ștefan, director general Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM din cadrul MADR, acuzat de DNA. Procurorii au declanșat urmărirea penală a fostului secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

    Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Gheorghe Ștefan, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în prezent director general al Direcției Generale de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, potrivit unui comunicat oficial.

    Gheorghe Ștefan, acuzat de DNA

    În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

    În perioada septembrie 2021 – august 2024, inculpatul Ștefan Gheorghe în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ulterior director general al Direcției Generale de Pescuit, din cadrul aceluiași minister, în scopul obținerii unor sume de bani, ar fi desfășurat activități comerciale în numele unei societăți comerciale pe care o deține în fapt, constând în vânzarea de plase de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care dețin ferme de pescuit, activități incompatibile cu funcțiile pe care le deținea acesta.

    În concret, procurorii au stabilit cu privire la societatea comercială respectivă faptul că importă din Thailanda plase de pescuit confecționate din nylon, pe care le comercializează în țară, chiar dacă nu are niciun angajat începând din anul 2015, iar din 2018 înregistrează cifră de afaceri 0 și datorii în fiecare an.

    Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

    ”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se arată în comunicatul DNA.

    Citiți și: Secretarul de stat care se ocupă de piscicultură în Ministerul Agriculturii – la pescuit în Maldive!

    Vă reamintim că Gheorghe Ștefan a dat în judecată Agrointeligența – AGROINTEL.RO după ce publicația noastră a scris un articol în care arăta că în timp ce la MADR se redacta forma finală a Planului Național Strategic, în luna decembrie 2021, secretarul de stat de la acea vreme, Gheorghe Ștefan, a plecat într-o vacanță de pescuit în Maldive. Ștefan a pierdut procesul intentat Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Agrointeligența a câștigat procesul cu fostul secretar de stat în MADR Gheorghe Ștefan


    Te-ar mai putea interesa

    30 septembrie – termen limită la APIA pentru subvenția de 60 euro/ha Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Vine ciclonul în România! ANM anunță vreme rece și furtuni

    Ultimele știri

    Șeful Pisciculturii din Ministerul Agriculturii – acuzat de DNA de fapte de corupție! Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine! Utilaje agricole furate pe bucăți. O nouă modă printre hoții din ferme: dezmembrarea!