• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Christophe Hansen din Luxemburg – noul comisar european pentru Agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Noul comisar european pentru Agricultură. Ursula von der Leyen a anunțat echipa cu care vrea să formeze noua Comisie Europeană. În calitatea sa de președintă a CE, von der Leyen a făcut publică lista cu propunerile sale pentru portofoliile de comisari europeni. Noul comisar pentru Agricultură și Alimentație a fost propus a fi Christophe Hansen din Luxemburg.

    Președinta Comisiei Europene susține propunerea venită din Luxemburg pentru funcția de Comisar European pentru Agricultură. Este vorba, așa cum a anunțat AICI Agrointeligența – AGROINTEL.RO, despre europarlamentarul Christophe Hansen. Acesta s-a născut în 1982 și este un politician luxemburghez, deputat în Parlamentul European pentru al 8-lea, al 9-lea și al 10-lea mandat.

    Christophe Hansen a absolvit protecția mediului și managementul riscurilor la Universitatea din Strasbourg I (2007) și ulterior a fost consilier politic al europarlamentarului Astrid Lulling. În 2014, a fost angajat la Reprezentanța Permanentă a Luxemburgului pe lângă Uniunea Europeană ca atașat de mediu, iar apoi a început să lucreze la Camera de Comerț din Luxemburg. El este activ în Partidul Popular Creștin Social. Este europarlamentar din 2018 și s-a alăturat facțiunii Partidului Popular European (PPE).

    Christophe Hansen va prelua mandatul de comisar european într-o perioadă complicată pentru agricultura UE

    Noua Comisie Europeană va prelua mandatul într-o perioadă complicată pentru agricultura UE. După ce mai multe state s-au confruntat în această vară cu secetă, acum problemele sunt ridicate de valul de precipitații care a cauzat inundații inclusiv în România. Hansen va prelua mandatul de la polonezul Janusz Czesław Wojciechowski.

    În actualul mandat, Christophe Hansen va avea de gestionat actualul exercițiu bugetar european, dar și să pregătească noua Politică Agricolă Comună ce va intra în vigoare după 2027. O altă misiune dificilă va fi cea legată de politicile de mediu care impactează și sectorul agricol, precum și crizele financiare cu care se confruntă fermierii din mai multe state, inclusiv din România.

    Alți noi comisari pentru prortofolii importante pentru agricultură

    În afară de portofoliul de la Agricultură, și alți comisari vor avea roluri importante pentru parcursul agriculturii în următorii ani. Este vrba despre Comisarul pentru mediu, reziliență la apă și o economie circulară competitivă – portofoliu obținut de Suedia pentru Mediu, rezistență la apă și o economie circulară competitivă, de Comisarul pentru Sănătate și bunăstare animale – portofoliu ce revine Ungariei pentru Várhelyi Olivér, și Comisarul pentru Climat, zero emisii și creștere curată – ce va fi preluat de Olanda prin Wopke Hoekstra. De asemenea, Cipru, prin Costas Kadis va prelua funcția de comisar pentru Pescuit și oceane.

    Comisarul României, funcție de vicepreședinte executiv în noua Comisie Europeană

    Din partea României, noul comisar din echipa von der Leyen va fi Roxana Mînzatu care va preluia portofoliul Educație, Muncă și Drepturi Sociale. De asemenea, Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a primit postul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, competenţă şi pregătire în noua Comisie Europeană, anunţată marţi, la Bruxelles, de preşedinta executivului european, Ursula von der Leyen.

    ”Sunt foarte bucuroasă să îi încredinţez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, competenţe şi pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competenţe, educaţie şi cultură, locuri de muncă de calitate şi drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competenţelor şi pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esenţiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

    În urma propunerilor făcute oficial de către președinta CE, fiecare nou comisar va trebui să treacă printr-o audiere în Parlamentul European, așteptată în următoarele săptămâni, în cadrul căreia europarlamentarii vor încerca să obțină promisiuni de la candidați cu privire la mandatul lor, potrivit Hotnews.ro.
    Parlamentul European poate bloca numirile Comisiei, iar Oliver Varhelyi din Ungaria se numără printre candidații pe care oficialii UE ar putea să îl pună sub presiune în timpul audierii.


    Te-ar mai putea interesa

    Șef APIA: După 18 ani de când se dau subvenții, proprietarii de terenuri își mai atribuie încă banii! Avans APIA 2024. Veste bună pentru fermierii din eșantionul de control Ajutor nou de minim 10.000 euro/exploatație pentru fermele înscrise la APIA

    Ultimele știri

    Christophe Hansen din Luxemburg – noul comisar european pentru Agricultură Sultan 50 SC, de la Adama, a făcut curățenie in cultura de rapiță la Agromad Crops Mârșa Fermierii, chemați urgent la APIA. Termen limită pentru subvenții: 30 septembrie