• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutor de la Guvern – 25.000 lei/gospodărie. O parte din bani a ajuns la beneficiari

    Roxana Dobre -

    Ajutoare în cuantum de 25.000 lei pentru fiecare gospodărie deținută de românii afectați de inundații. Familiile ce dețin case în localitățile unde apa a făcut pagube vor beneficia de câte un voucher de 15.000 de lei în vederea achiziţionării de electrocasnice, după ce Guvernul a achitat deja un prim ajutor de urgență de 10.000 de lei.

    Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunțat astăzi, luni – 23 septembrie, că gospodăriile din Vaslui și Galați, care au avut de suferit de pe urma inundațiilor vor primi un voucher în valoarea de 15.000 cu care pot achiziționa doar electrocasnice. De asemenea, Guvernul a alocat un prim ajutor de urgență în valoarea de 10.000 de lei.

    Citiți și: Ajutor pentru fermele afectate de inundații: 10 miliarde de euro de la Comisia Europeană

    Gospodăriile afectate de inundaţii primesc vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice

     Voucher de 15.000 de lei pentru achiziția de electrocasnice

    Lucian Romaşcanu a declarat că în ultima şedinţă a Coaliţiei, liderii PSD şi PNL au stabilit acordarea unui voucher de câte 15.000 de lei pentru fiecare gospodărie în vederea achiziţiei de electrocasnice. Romaşcanu a mai precizat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, s-a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii.

    ”Acei 1,5 miliarde solicitaţi de Guvern, prin MIPE, aprobaţi de Comisia Europeană, se vor investi în principal pentru refacerea infrastructurii. Au dat rapoarte din zonele lor preşedinţii PSD Vaslui şi Galaţi. Se vor reface infrastructurile stricate de inundaţii. Se vor continua investiţiile în zona de amenajări şi baraje, astfel încât asemenea evenimente, cum s-au întâmplat, din păcate, de trei ori la rând, în acelaşi loc, să nu se mai poată repeta”, a arătat Romaşcanu, în cadrul unei declaraţii de presă, conform Agerpres.

    Citiți și: Oficial: 64,8 milioane de euro pentru plata despăgubirilor. Termen de plată fermieri!

    Un prim ajutor de 10.000 de lei a fost deja achitat fiecărei familii afectate de viituri

    Consiliul Judeţean Galaţi a anunțat sâmbătă, 21 septembrie că ajutorul promis de Guvern a ajuns deja la peste 3.600 de familii afectate de inundaţii. Suma de 10.000 lei/familie a fost distribuit la peste 2.100 de familii. ”Este doar un prim ajutor de urgenţă acordat de Guvern, până la finalizarea evaluărilor din teren, în urma cărora se vor stabili despăgubirile pe care le vor primi familiile afectate”, a precizat Consiliul Judeţean Galaţi.

    Sumele sunt asigurate de către Guvernul României din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, suplimentat din Fondul de rezervă al Executivului. Fondurile sunt virate prin intermediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială şi ajung la familiile afectate de inundaţii prin Poşta Română sau direct în cont.

    Reamintim că săptămâna trecută Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, acordarea de ajutoare de urgență de 100 de milioane de lei pentru sprijinirea a aproximativ 6.500 de familii și persoane singure care se află în situații de necesitate cauzate de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteorologice deosebite produse recent în țară, astfel:

    – câte 10.000 lei pentru fiecare familie și persoană singură din localitățile afectate;
    – familiile persoanelor decedate ca urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite beneficiază suplimentar de câte 10.000 de lei, pentru fiecare victimă.


    Te-ar mai putea interesa

    Prețurile cerealelor cresc brusc: recoltă slabă – mai mulți bani pentru grâu, porumb și rapiță Lege nouă pentru ca toți fermierii să încaseze subvenția APIA pe pășune Cât costă un extras de carte funciară eliberat online

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi