• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Super U, de la Biochem, a crescut producția și greutatea hectolitrică la porumbul de la Agrofit Prod

    Adrian Radu -

    Ureea cu eliberare lentă este un îngrășământ inovator, care a revoluționat fertilizarea culturilor agricole, inclusiv cea de porumb. Această tehnologie oferă o soluție eficientă pentru creșterea productivității la hectar și îmbunătățirea greutății hectolitrice, doi factori esențiali pentru rentabilitatea culturii de porumb. Super U, de la Biochem, a dat rezultate excelente pentru acești parametri la ferma Agrofit Prod, din Traian.

    500 de hectare lucrează cei de la Agrofit Prod, din comuna Traian, județul Brăila. Iar porumbul este printre cele mai iubite culturi. Tocmai de aceea, inginerii fermei au decis să aibă grijă de porumb și să-i ofere cele mai bune produse. Printre acestea se găsește și fertilizantul Super U, o uree cu eliberare lentă.

    Modul de acțiune al ureei cu eliberare lentă

    Spre deosebire de ureea convențională, care se descompune rapid și eliberează azotul într-o perioadă scurtă de timp, ureea cu eliberare lentă este concepută să elibereze azotul treptat, pe o perioadă mai lungă. Aceasta înseamnă că porumbul are acces la azot într-un mod mai constant și pe o durată mai mare de timp, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea plantelor pe parcursul întregului ciclu vegetativ.

    Produsul Biochem conține polimerul Super U, care prezintă stabilitate la nivelul solului. Odată aplicată pelicula cu acest polimer pe granulele de uree, devine extrem de stabilă. Cum polimerul este solubil în apă, se va dizolva la aceeași rată cu uree și va continua protecția acesteia și după solubilizare.

    Impactul asupra producției la hectar

    Accesul constant la azot asigură că plantele de porumb au nutriția necesară în toate etapele de creștere, de la germinare până la maturitate. Aceasta conduce la o creștere mai uniformă a plantelor și la formarea unui număr mai mare de boabe pe fiecare știulete, ceea ce în final se traduce într-o producție mai mare la hectar.

    Pe lângă creșterea cantității de porumb produs, ureea cu eliberare lentă are un efect benefic și asupra calității acestuia, în special asupra greutății hectolitrice. Acest parametru este un indicator al calității cerealelor, fiind un factor important în evaluarea valorii comerciale a porumbului. Fertilizarea echilibrată cu azot contribuie la formarea unor boabe mai pline, cu un conținut optim de proteine, ceea ce duce la o greutate hectolitrică mai mare. Acest lucru nu doar că sporește calitatea producției, dar și valoarea pe piață a porumbului.

    Cei de la Agrofit au văzut repede avantajele folosirii Super U la porumb. “A crescut producția cam cu 1-1.5 tone. Porumbul este foarte bine dezvoltat. Greutatea hectolitrică este undeva la 71-72 față de proba martor, unde era la 67”, a explicat Adrian Răureanu, administrator SC Agrofit Prod.

    Avantajele economice și ecologice

    Pe lângă beneficiile agronomice, ureea cu eliberare lentă aduce și avantaje economice și ecologice. Prin reducerea necesității de aplicare frecventă a îngrășămintelor și prin utilizarea mai eficientă a azotului, fermierii pot reduce costurile asociate fertilizării. La Traian, s-au aplicat 150 kg / ha de Super U, față de 200 kg / ha uree clasică.

    Toate detaliile despre Super U pot fi obținute la numărul de telefon 0799 207 078, pe mail: marius.sterian@biochem.ro sau pe www.biochem.ro.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de insecte, afacerea cu care Marius Grama vrea să revoluționeze zootehnia românească Vin primii bani de despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă! Anunțul ministrului Barbu Despăgubiri de secetă sau sprijin cuplat? Fermier pus de APIA să aleagă între cele două plăți!

    Ultimele știri

    Proces-verbal MADR pentru fermierii cu datorii. Condiții la amânarea datoriilor și păstrarea discount-urilor Șefa ANM: Vin vijelii și ploi abundente cu 60-80 l/mp, chiar 100 l/mp. E posibil un cod roșu general Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi