• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul Agrointeligența: Fermierii și-au primit azi facturile Electrica. Mâine este ultima zi pentru depunere

    Angelica Lefter -

    Fermierii care au irigat, dar nu-și primiseseră facturile la energie, motiv pentru care riscau să rămână fără subvenția acordată de stat pentru curentul utilizat, au primit, în sfârșit, facturile cu consumul efectuat. Oamenii pot aplica acum pentru obținerea subvenționării, chiar dacă mâine este ultima zi.

    În urma articolului realizat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, despre situația complicată în care se află fermierii dintr-o organizație de udători (OUAI) din județul Galați, Electrica Furnizare s-a mobilizat și a transmis facturile necesare. Agricultorii își mai pot depune dosarele pentru subvenții până mâine, vineri – 4 octombrie.

    Citiți și: Electrica îi lasă fără subvenții pe fermierii care au irigat în acest an

    Fermierii udători și-au primit facturile de la Electrica pe ultima sută de metri

    Roxana Murgu, administratora unei ferme din județul Galați, persoana care a sesizat problema pe adresa noastră de e-mail – redactia@agrointel.ro, ne-a mulțumit pentru implicare și ne-a explicat că imediat după apariția articolului, a primit factura cu suma pe care o are de achitat către Electrica. Astfel, a putut aplica la timp pentru a-și putea obține de la stat o parte din suma datorată.

    ”Articolul publicat de dumneavoastră cred că nu le-a convenit celor de la compania furnizoare, prin urmare, în această dimineață, am primit facturile și eu, și alți colegi de la alte OUAI-uri. Noi am trimis un e-mail ei, am încercat să-i și contactăm, dar nu a răspuns nimeni. La e-mail am primit același răspuns de o sută de ori: am făcut un update la sistemele informatice și deocamdată avem probleme. Mâine, vineri – 4 octombrie, era ultima zi în care puteam depune dosarul pentru obținerea subvenției. În momentul când v-am scris, pentru mine era ultima soluție, nu știam ce să mai fac și încotro să o mai apuc, căci am scris și la ANRE, am scris și la Minister, am vorbit la ANIF la Galați, i-am scris subprefetului Galați, am avut o corespondență îndelungată cu toate instituțiile statului, fără nicio soluție. La dumneavoastră am apelat pentru că chiar mi s-a părut un subiect de presă ceea ce ni se întâmplă. Subvențiile acestea sunt importante, nu știm cât timp o să le mai luăm, știu sigur că și la anul, dar cam atât. Era o sumă importantă și am evaluat-o corect, 500.000 de lei pentru noi, factura a fost de 1.100.000 de lei. Noi plătim factura și depunem documentația la ANIF, acum la final de an și în funcție de câți bani în buget se găsesc, se alocă sumele respective” a spus Roxana Murgu.

    Citiți și: Lege în vigoare pentru racordarea gratuită la energie electrică pentru fermieri

    Facturi cu un consum derizoriu de electricitate, trimise fermierilor care udau suprafețe mari de culturi

    Cert este că facturile sosite timp de un an, spun fermierii, au fost trimise cu sume derizorii, deși consumul de energie pentru irigații a fost semnificativ, motiv pentru care o parte dintre ele au fost anulate, însă nu au primit, nici după ce au solicitat, alte facturi pentru consumul real, asta chiar dacă Electrica trimitea în teren, lunar, oameni care să citească contoarele.

    ”Am primit acum o lună 20 de facturi, toate 20 le-au stornat, erau niște valori derizorii față de ce consum aveam noi. Nu am primit nicio explicație, nici măcar când le-am cerut cu subiect și predicat acum trei luni, că ne pun în pericol subvenția. Atunci le-am spus că dacă nu se rezolvă îi dau în judecată și în al doilea rând o să-mi schimb furnizorul, pentru că nu este posibil să mă rog luni de zile să-mi emiteți factură conform consumului, era dreptul meu de client. Vin ei și citesc curentul pentru că noi avem patru transformatoare, stația e destul de mare”, a explicat administratora de fermă, Roxana Murgu.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO mulțumește Electrica Furnizoare pentru receptivitate și că s-a mobilizat și a rezolvat la timp situația pentru ca fermierii să nu piardă un sprijin important, cel prin care li se decontează jumătate din factura la electricitatea folosită în irigații.


    Te-ar mai putea interesa

    Florin Barbu, MADR: Data la care fermierii vor avea despăgubirile de secetă în conturi Prețurile cerealelor cresc brusc: recoltă slabă – mai mulți bani pentru grâu, porumb și rapiță Ciclonul a ajuns în România! Primele imagini cu norii ”în valuri” și județele unde vor ”lovi”

    Ultimele știri

    Efectul Agrointeligența: Fermierii și-au primit azi facturile Electrica. Mâine este ultima zi pentru depunere Prima listă cu crescătorii de animale care intră la plata avansului APIA Daniel Radu despre campania de recoltat: Ne-am plimbat cu combinele degeaba, doar ca să curățăm terenul!