• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Turmă de oi abandonată în fața primăriei. Fermier disperat: „Nu am ce să le dau de mâncare!”

    Violina Gorcinschi -

    Un fermier, supărat că nu a primit pășune, și-a abandonat turma de oi în fața primăriei. Primarul comunei Prisăcani din județul Iași, Ghiorghe Stanciu, s-a trezit cu o stână de oi și capre în fața instituției. Oierul, Viorel Petrișor Tofan, s-a plâns că nu are cu ce să își hrănească turma, de 115 de capete, ducând lipsă de pășune și de bani pentru furaje, motiv pentru care și-a lăsat animalele în curtea primăriei.

    Un cioban în vârstă de 35 de ani l-a acuzat pe primarul comunei Prisăcani, județul Iași, că nu a vrut să îi dea o bucată de pământ pentru a-și hrăni animalele. Întors de la muncă din străinătate, acesta a investit în formarea unei turme de 115 oi și capre, însă acum nu are posibilitatea de a le întreține. De aceea, le-a lăsat în fața primăriei și a plecat acasă, a relatat BZI.ro.

    Un cioban și-a abandonat turma de oi în fața primăriei: „Primarul nu vrea să îmi dea pășune”

    Edilul din Prisăcani s-a ales cu o turmă de peste 100 de oi și capre. Proprietarul animalelor este indignat că nu a primit pășune și îl acuză pe primarul ieșean, Ghiorghe Stanciu, că ar fi dat pământ la rude. Acum, este hotărât să apeleze la instanță.

    „Nu mai am imaș, nu mai am nimic și am dus și eu oile la primărie. M-a scos de pe imaș și am dus oile acolo. Sunt trei persoane care au stână și toată pășunea s-a dat la astea trei persoane, eu am aproape 115 oi și capre. Am și eu teren acolo. Oile nu mai știu pe unde sunt, eu m-am dus la primărie, le-am lăsat și am plecat acasă, nu am ce să le mai dau de mâncare. Le aduc acasă și ce să le dau de mâncare? Ce să fac, îi dau în judecată. I le-am dus lui domn primar, am întrebat unde e, că nu era la primărie, și mi-au spus că domnul primar s-a dus să de odihnească. Da eu știu ce fac? Primarul nu mă bagă în seamă, are relațiile lui, are 3-4 persoane la care le dă pășunea. Nu știu cine sunt persoanele alea, prieteni, neamuri, nu știu ce sunt. Unde să mai duc oile? Ce să le mai dau de mâncare? Nu sunt 1.000 de oi, sunt 110-115 oi și capre în total. Le-am dus în fața primăriei, eu sunt acasă, stau la geam și mă uit. Am fost în străinătate și am cumpărat cu 500-600 de lei bucata și acum, ce să fac cu ele? Poate vine cineva să mă ajute, că nu știu ce să mai fac. Am fost plecat mulți ani în străinătate, am vreo 2 ani de când am venit în țară. Am cumpărat oi, le-am tot înmulțit, am cumpărat capre. Oile mele nu mai știu pe unde sunt, eu le-am lăsat în fața primăriei, că nu știu ce să mai fac cu ele. Primarul îmi spune că se rezolvă ba mâine, ba poimâine, și nu face nimic”, a deplâns Viorel Petrișor Tofan.

    Citește și: Oier amendat cu 700 de lei pentru pășunat ilegal

    Un fermier, supărat pe primar că nu i-a dat pășune (foto: uat-prisacani.ro)

    Primarul din Prisăcani susține că nu îl cunoaște pe oier

    Căutat de reporteri, primarul din Prisăcani, Ghiorghe Stanciu, a susținut că nu a auzit niciodată de fermierul respectiv. Mai mult, acesta a declarat că pășunea din localitate este concesionată de peste 15 ani.

    Citește și: Un oier vrea să blocheze Valea Oltului cu animalele după ce a fost lăsat fără pășune

    „Eu nu știu nimic, eu sunt la o ședință, în Iași, nu știu. Eu nu am împărțit nicio pășune, pășunea este concesionată de acum 15 de ani, deci concesionată. Este prima dată când aud că acest personaj a venit cu animalele în Prisăcani. Nu știu cine este, o fi vreo persoană care și-a cumpărat animale. Dar înainte să îți iei animale, întâi îți iei pășune. Toată pășunea este concesionată de persoane care au animale, nici nu eram eu primar când a fost concesionată. Nu știu despre ce e vorba, trebuie să ajung eu la primărie, nu știu nimic”, a declarat Ghiorghe Stanciu, primarul din Prisăcani.


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2024 – BISS 96,39 euro/ha. Lista cu cuantumurile pe hectar care intră la prima tranșă Subvenție la plată începând de astăzi. 180 de milioane de euro, în conturile fermierilor Avans APIA 2024 – zootehnie. Plățile pe cap de animal la prima tranșă din subvenții

    Ultimele știri

    Ionuț Curtușan a acceptat să îi fie ucise toate oile: ”Nu am cedat pentru bani, ci pentru binele țării” Vremea în următoarele patru săptămâni. Ploi și temperaturi mai scăzute Turmă de oi abandonată în fața primăriei. Fermier disperat: „Nu am ce să le dau de mâncare!”