• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Reușită ANSVSA: Fermierii români – export în Maroc de animale, miere, lapte și produse lactate

    Roxana Dobre -

    Export ovine în Maroc! Mai mulți crescători de animale, alături din reprezentanți ai ANSVSA, se află într-o vizită de lucru în Regatul Maroc unde discută despre stabilirea condițiilor necesare pentru reluarea exportului de ovine dar și diversificarea exportului existent. În cadrul vizitei, delegația condusă de președintele dr. Alexandru Bociu, a realizat un pas decisiv în diversificarea exporturilor românești. Aceasta a parafat ieri, miercuri – 16 octombrie, certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine și caprine, precum și pentru miere, lapte și produse lactate, conform unui comunicat.

    Fermierii români vor exporta produse diversificate în Maroc. Conform unui comunicat al ANSVSA remis astăzi, joi – 17 octombrie, această realizare este rodul negocierilor purtate de specialiștii ANSVSA încă din anul 2017 și reprezintă un important progres în cadrul relațiilor comerciale dintre România și Regatul Maroc. Un alt obiectiv important atins a fost reluarea exportului de ovine în Regatul Maroc.

    ”Eforturile susținute ale ANSVSA, împreună cu sprijinul partenerilor guvernamentali, subliniază angajamentul României de a proteja sănătatea animalelor și de a promova comerțul internațional, susținând totodată dezvoltarea și competitivitatea sectorului agricol românesc pe piața globală”, a subliniat ANSVSA.

    Citiți și: Vești bune pentru crescătorii de ovine! Export reluat, prețuri la fermieri!

    Se stabilesc condițiile pentru reluarea exporturilor

    Conform ANSVSA, vizita are ca obiectiv discutarea cu autoritățile marocane a situației epidemiologice referitoare la pesta micilor rumegătoare (PMR) și stabilirea condițiilor necesare pentru reluarea exportului de ovine, diversificarea exportului existent, prin deschiderea exportului de bovine și de carcase de ovine, bovine și caprine, dar și pentru miere, lapte și produse lactate. ”ANSVSA a menținut un dialog constant cu partenerii internaționali, asigurându-i că măsurile de eradicare, prevenție și control epidemiologic vor facilita continuarea comerțului în condiții de siguranță, protejând astfel interesele economice ale României”, precizează autoritatea.

    Delegația a fost organizată în cadrul unui parteneriat public-privat, reflectând colaborarea strânsă între autorități și sectorul privat. Crescătorii de ovine români au avut ocazia să se întâlnească cu oameni de afaceri marocani, contribuind astfel la întărirea relațiilor economice și comerciale și la creșterea exporturilor de animale vii.

    „Prin inițiativele sale, ANSVSA creează noi oportunități pentru producătorii români, diversificând exporturile către Regatul Maroc. Aceasta le oferă fermierilor șansa de a valorifica produsele de calitate superioară pe această piață, întărind astfel statutul României ca un actor semnificativ în agricultura și industria alimentară,” a afirmat președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

    Citiți și: Marocul vrea să importe 300.000 de oi. Achizitorii vor primi o subvenție de 50 dolari/animal

    Delegația a ANSVSA în Maroc

    România va închide ultimele focare de pestă

    Ultimele două focare de pesta rumegătoarelor mici vor fi închise în următoarele cinci zile, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. ”Mai sunt cinci zile şi se finalizează şi cele două focare. Măsurile pe care le-a luat după discuţiile avute la Guvern împreună cu mediul asociativ, cu fermierii persoane fizice, cu premierul Marcel Ciolacu, prin care am spus că pe o perioadă de 30 de zile să nu se mai facă mişcare între fermele de reproducţie, ne-au adus succes. Au fost eradicate toate aceste focare. Exportul de miei a continuat şi va continua. Ne supără sau nu adevărul, România deţine 22% din consumul de carne de oaie care este realizat pe teritoriul României”, a precizat Barbu, într-o conferinţă de presă.

    Întrebat câte ovine au fost sacrificate în România de la apariţia acestei boli şi până în prezent, ministrul a estimat un număr de 280.000 de capete.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!