• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Micul fermier care vinde porcul de Crăciun în viu cu 52 de lei kilogramul!

    Violina Gorcinschi -

    Porc de 120 de kilograme, sacrificat la Crăciun, la un preț de 52 de lei kilogramul în viu. Un mic fermier de lângă Târgoviște, județul Dâmbovița, vinde suinele pe rezervare, iar deja pentru sărbătorile de iarnă are o mare parte din efectiv antamat. Nu este însă vorba despre orice fermier, ci despre tenorul Vlad Miriță care se dedică și afacerii de familie în sectorul de creștere tradițională a animalelor.

    Celebrul tenor și fermier târgoviștean, Vlad Miriță, a spus care sunt prețurile la carnea de porc și produsele din carne, în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Acesta a menționat că s-au făcut deja multe comenzi pentru diverse produse din carne, dar și pentru porci întregi.

    „Avem cârnați afumați, la prețul de 118 lei kg, jumări, la 84 de lei kg, slănină afumată, la 79 de lei kg, Leberwurst, la 114 lei kg, șorici- la 140 lei kilogramul, dar se vând și la 200 de grame sau în ce cantitate dorește fiecare. Leberwurst conține ingrediente selecte, cu carne și ficat de porc 25%, cu șorici, slănină, sare, apă și e condimentat natural cu nucșoară, sare, piper și ceapă prăjită!”, a spus fermierul.

    Vlad Miriță, alături de familie, în fermă (foto: Facebook.com/Ferma Soarelui)

    Prețuri la carnea de porc de la ferma lui Vlad Miriță

    Vlad Miriță a declarat, pentru Click!, care sunt prețurile la carnea care vor ajunge pe masa de Sărbători, dar și pentru cât vinde un porc întreg. După calculele sale, un porc ar costa circa 50 de lei/kg.

    „Un porc întreg, de 120 kg, costă 6.280 de lei, iar un porc de 40 kg costă 2.240 de lei. Carnea de porc costă în jur de 50 de lei kilogramul. Am deja comenzi, pentru Crăciun, de 50 de grăsunei”, a declarat cântărețul. Un calcul arată că, la porcul de 120 de kilograme, prețul este de circa 52 de lei pentru animalul în viu.

    Citește și: Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Conștient de faptul că produsele sale costă mai mult decât în magazine, Vlad Miriță a explicat că standardele de producție de la ferma sa sunt mult mai înalte, oferind calitate premium pentru clienții săi. Totodată, a recunoscut că nu este în ton cu industria, care se bazează pe cantitate, ci scopul său este să ofere carne la prețuri care să reflecte calitatea, dar care să susțină și activitatea fermei în sine.

    „Noi facem produse premium, iar felul în care creștem păsările și porcii este total invers față de cum procedează industria. Prin urmare, și prețurile sunt pe măsură, noi ne adresăm unui public care e dispus să plătească un produs de foarte bună calitate, nu să îl sature de la ora 12:00 la 17:00, ci să îl hrănească, cu adevărat, să îi ofere organismului sănătate, să îi întărească sistemul imunitar. Noi nu ne comparăm cu industria, suntem diametral opus. Scopul industriei e să producă mult și ieftin, al nostru este să producem calitativ, dar și să avem un profil, pe care să-l putem încasa și, mai apoi, reinvesti, ca acest mic business să fie sustenabil”, a declarat Vlad Miriță.

    Citește și: Ministrul Florin Barbu: Eu nu cred că vor fi creşteri de preț la carnea de porc!

    Ferma lui Vlad Miriță. Prețuri pentru carnea de pasăre

    Vlad Miriță nu vinde doar carne de porc, ci și carne de pasăre. Iată care sunt prețurile de la ferma sa:


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!