Carmistin a deschis o nouă fermă bio de găini ouătoare
Violina Gorcinschi -Grupul Carmistin a deschis o nouă unitate de producție de ouă ecologice. Carmistin The Food Company a inaugurat o nouă exploatație de păsări ouătoare bio în comuna Viișoara, județul Teleorman, cu scopul ca, în această etapă, să crească capacitatea de producție a grupului cu 50%.
Noua fermă, întinsă pe o suprafață de teren certificat bio, este dotată cu cele mai moderne tehnologii și echipamente pentru creșterea păsărilor de curte în sistem ecologic. Această inaugurare vine ca răspuns la cererea tot mai mare de pe piață pentru produse alimentare bio, de calitate.
O nouă fermă ecologică de găini ouătoare
Ouăle BIO, vândute sub brandul La Provincia, produse în fermele Carmistin, provin de la păsări crescute în aer liber, hrănite doar cu furaje acceptate în agricultura ecologică, sistem implementat de companie anul trecut odată cu operarea primei ferme ecologice 100%, în comuna Lelelasca, județul Olt.
”Prin deschiderea celei de-a doua ferme, răspundem, pe de o parte, cererii tot mai crescute din piață pentru un astfel de produs premium și, pe de altă parte, continuăm implementarea strategiei de a ne extinde capacitățile de producție pe segmentul produselor organice sută la sută, în acord cu principiile dezvoltării durabile în industria alimentară”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company, citat de România TV.
Beneficiile ouălor bio La Provincia:
- produse în România, în fermele Carmistin de la Leleasca (Olt) și Viișoara (Teleorman);
- provenite de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiecare pasăre având alocată o suprafață de minim 4 mp pășune;
- provenite de la păsări crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică;
- sortate și ambalate manual, pentru control sporit și calitate superioară;
- livrate în ambalaje inovatoare și într-o gamă variată de dimensiuni și forme, respectiv cofraje de 6 ouă (L/XL) și 10 ouă (M/L), respectiv de 12 ouă (M/L) și 20 ouă (mărimea S).
Carmistin The Food Company, lider în producția de carne din România
Carmistin The Food Company se numără, în prezent, printre primii producători de alimente din România și pe primul loc în ierarhia producătorilor de carne la nivel național. Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor dar și în producţia de cereale.
Citește și: Carmistin – investiție de 8 milioane de euro într-o fermă de păsări cu tehnologie de ultimă generație
Grupul Carmistin are în prezent circa. 4.400 angajați. Pentru noile ferme pe care le deschide, recrutarea de personal se face cu precădere din mediul rural, acolo unde rata șomajului atinge cele mai ridicate cote.