• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii din cooperativele UNCSV, în vizită la colegii din Danemarca prin programul Erasmus

    Violina Gorcinschi -

    Managerii cooperativelor agricole din UNCSV au finalizat prima etapă din cadrul celui de-al doilea proiect Erasmus în Danemarca: „Bune practici de marketing și branding în cadrul cooperativelor agricole (GPMBAC)”. Managerii cooperativelor agricole din cadrul Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au participat între 2 și 8 februarie 2025 la prima mobilitate fizică din cadrul celui de-al doilea proiect Erasmus+, intitulat „Bune practici de marketing și branding în cadrul cooperativelor agricole (GPMBAC)”. Evenimentul a avut loc la Dalum Academy of Agricultural Business din Odense, Danemarca.

    „Acest proiect, cu numărul de referință 2024-1-RO01-KA220-VET-000245966, continuă misiunea primului proiect Erasmus+ derulat de UNCSV, intitulat „Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole (GGPAC)”. Dacă proiectul anterior s-a concentrat pe guvernanța cooperativelor agricole, noul demers vizează marketingul, brandingul și antreprenoriatul strategic pentru managerii și membrii consiliilor de administrație ai cooperativelor agricole din România”, au declarat reprezentanții UNCSV într-un comunicat.

    Bune practici de marketing și branding în cadrul cooperativelor agricole (GPMBAC)

    UNCSV: Al doilea proiect Erasmus în Danemarca

    Mobilitatea a fost organizată cu sprijinul partenerilor internaționali: Dalum Academy of Agricultural Business (Danemarca), HollandDoor Coöperatie U.A. (Olanda) și Universitatea Humboldt din Berlin (Germania). Carsten Friis Poulsen, Head of International Division la Dalum Academy, a fost gazda principală a activităților de învățare, predare și formare.

    Participanții au avut ocazia să-și dezvolte competențele profesionale, schimbând idei și experiențe cu specialiști din Danemarca, Germania și Olanda. Programul a inclus vizite la ferme moderne și companii agricole specializate, precum SUKUP Europe, DLG Seed Factory și AKD Potato Starch Company, precum și workshopuri dedicate strategiilor de marketing digital, branding autentic și crearea de campanii de promovare eficiente.

    Un element esențial subliniat pe parcursul acestei mobilități a fost importanța educației continue în sectorul agricol. În Danemarca, doar persoanele cu minimum trei ani și jumătate de pregătire teoretică și practică pot deveni fermieri, sau trebuie să angajeze personal calificat.

    Citește și: Conferința de încheiere a proiectului Erasmus+ ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole – GGPAC”

    Proiect Erasmus organiza cu succes pentru sectorul vegetal

    Modelul cooperativelor agricole din Danemarca

    Modelul cooperativelor din Danemarca, prezentat de Anders Søgaard de la Danish Agriculture & Food Council, a oferit participanților perspective valoroase. Cooperativele daneze funcționează pe principii clare:

    De asemenea, participanții au remarcat strategia eficientă a cooperativelor daneze de a viza piețe premium, unde consumatorii sunt dispuși să plătească prețuri ridicate pentru produse de calitate superioară.

    „Managerii cooperativelor agricole din UNCSV au acumulat cunoștințe valoroase privind implementarea strategiilor de marketing și branding, care vor contribui la dezvoltarea și profesionalizarea acestui sector esențial pentru agricultura românească. Proiectul facilitează schimbul de cunoștințe între țările participante și sprijină consolidarea cooperativelor agricole din România. Această etapă a proiectului Erasmus+ reprezintă un pas important în modernizarea sectorului agricol românesc, contribuind la dezvoltarea unor practici inovatoare de marketing și branding în cadrul cooperativelor agricole. Împreună pentru viitor”, s-a precizat în comunicatul organizației.

    UNCSV – zeci de cooperative agricole unite

    UNCSV, în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal

    UNCSV este o organizația profesională umbrelă a cooperativelor din sectorul vegetal înființată în 2017, care răspunde provocărilor cu care se confruntă membrii săi din cele 63 de cooperative agricole.

    Citește și: Delegație de la Chișinău, în vizită la ANSVSA pentru cooperare și schimb de bune practici privind siguranța alimentelor

    Aceasta reprezintă și apăra interesele cooperativelor agricole din sectorul vegetal în relațiile cu administrația publică, autoritățile statului, alte persoane fizice sau juridice, publice ori private, organisme naționale și internaționale și cu asociații internaționale echivalente, pentru susținerea și promovarea principiilor cooperatiste, precum și de a asigura, prin cooperare, serviciile necesare menite să contribuie la dezvoltarea și modernizarea mijloacelor și metodelor de creștere a eficienței economice a membrilor și de specializare și concentrare a activității cooperativelor agricole ce activează în România.


    Te-ar mai putea interesa

    Semințe oferite gratuit de Banca de gene Buzău. Înscrierile se fac până pe 10 februarie Tratamente la pomi în luna februarie – ultimele stropiri de iarnă Subvenție APIA de 155,5 euro la hectar pentru ferma mică și mijlocie

    Ultimele știri

    Incendiu la cea mai modernă bază de recepție a cerealelor din țară EuroGrainExchange: 10-11 aprilie 2025, la București. Cel mai mare eveniment de primăvară în piața regională de cereale Fermierii din cooperativele UNCSV, în vizită la colegii din Danemarca prin programul Erasmus