Delegație de la Chișinău, în vizită la ANSVSA pentru cooperare și schimb de bune practici privind siguranța alimentelor
Violina Gorcinschi -Cooperare și schimb de bune practici între România și Republica Moldova. Astăzi, joi – 23 ianuarie, președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, alături de vicepreședinții instituției, a primit vizita delegației oficiale din Republica Moldova, condusă de Alexandr Manciu, director general adjunct al ANSA (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor) la Chișinău. Motivul vizitei este întărirea cooperării în domeniul siguranței alimentelor.
ANSVSA continuă să consolideze relațiile cu Republica Moldova în domeniul siguranței alimentelor. În această perioadă, reprezentanți ai ANSA au venit în România pentru a coopera mai eficient cu experții din țara noastră în ceea ce privește siguranța alimentelor, sănătatea animalelor și schimbul de bune practici, a transmis ANSVSA într-un comunicat emis recent.
ANSVSA: O delegație de la Chișinău, în vizită la București pentru cooperare în domeniul siguranței alimentelor
În perioada 20-23 ianuarie, delegația din Republica Moldova a efectuat mai multe vizite esențiale pentru întărirea cooperării în domeniul siguranței alimentelor și implementarea unor bune practici comune, incluzând:
Citește și: Schimbare majoră în exportul de ovine vii. Alexandru Bociu, ANSVSA: Suntem pregătiți!
- Vizite la laboratoare, unde s-au discutat aspecte administrative importante, precum relațiile cu autoritățile, procedurile de plată, alocarea bugetului și sursele de venit extrabugetare.
- Testarea alimentelor pentru animale și furaje, precum și prelevarea probelor pentru monitorizarea reziduurilor în fermele de animale.
- Colaborarea cu Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală și Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, precum și cu echipele de laborator, pentru implementarea noilor metode de testare.
Citește și: Șeful ANSVSA: Experți români, trimiși în Grecia și Bulgaria pentru eradicarea pestei oilor
Discuțiile din această dimineață s-au concentrat pe aspecte cheie:
- Legea privind sănătatea animală;
- Monitorizarea și punerea pe piață a medicamentelor de uz veterinar;
- Implementarea reglementărilor europene.
Cele două țări, prin instituțiile reprezentative, au mai colaborat în trecut pentru a-și împărtăși experiența și cunoștințele în acest domeniu, în scopul de a evolua în implementarea celor mai bune măsuri.