• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru intervenția DR-24 – Investiții în tehnologii forestiere

    Angelica Lefter -

    Versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru intervenția DR-24 – ”Investiții în tehnologii forestiere care îmbunătățesc reziliența și valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere” a fost publicată pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Insvetițiilor Rurale (AFIR). Sesiunea în care se vor putea depune cererile de finanțare se desfășoară între 7 aprilie și 4 iulie, iar banii se vor împărți între operatorii economici atestați și ocoalele silvice.

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru intervenția DR-24 – Investiții în tehnologii forestiere care îmbunătățesc reziliența și valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere, cu fonduri nerambursabile acordate prin Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027), în vederea lansării primei sesiuni de primire a proiectelor de investiții în sectorul forestiere, se arată într-un comunicat al AFIR remis astăzi, joi – 20 martie.

    Alocarea financiară disponibilă este de peste 86 de milioane de euro

    Valoarea maximă a sprijinului financiar acordat prin această intervenție este de 500.000 euro pentru operatorii economici și de 250.000 euro pentru ocoalele silvice, se arată în informare.

    ”Sesiunea în care se vor putea depune cererile de finanțare se desfășoară între 7 aprilie 2025, ora 9:00 și 4 iulie 2025, ora 16:00. Alocarea financiară disponibilă este de 86.641.134 euro, împărțită astfel: 69.312.907 euro pentru operatorii economici atestați și de 17.328.227 euro pentru ocoalele silvice.

    Valoarea maximă a sprijinului financiar acordat prin intervenția DR-24 este de 500.000 euro pentru operatorii economici și de 250.000 euro pentru ocoalele silvice. Intensitatea finanțării nerambursabile în cadrul intervenției DR-24 se limitează la 65% din costurile eligibile aferente proiectului, în limita valorii maxime a sprijinului financiar.
    Beneficiarii eligibili pentru fondurile acordate în cadrul acestei intervenții sunt operatorii economici care sunt atestați sau reatestați pentru activitatea de exploatare forestieră de către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră (cu excepția operatorilor economici din structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva) și ocoalele silvice de regim autorizate de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură.

    Dintre cheltuielile eligibile prin DR-24 pentru operatorii economici, amintim: achiziția de echipamente și utilaje noi pentru colectarea, sortarea, încărcarea, manipularea lemnului în șantierele de exploatare (inclusiv platformele primare), achiziția de utilaje noi pentru tocarea lemnului, achiziția sau utilizarea unor programe informatice pentru gestionarea echipamentelor și utilajelor achiziționate sau a proceselor de exploatare forestieră, transport și depozitare.

    De asemenea, pentru ocoalele silvice, sunt eligibile cheltuielile cu achiziția de echipamente noi pentru efectuarea lucrărilor de îngrijire și conducere a arboretelor, achiziția de utilaje noi pentru tocarea lemnului și achiziția de echipamente de management al riscului și echipamente pentru monitorizarea managementului forestier.

    Ghidul solicitantului și anexele aferente intervenției DR-24 sunt disponibile în vederea întocmirii documentației de depunere a proiectului pe pagina Agenției, la secțiunea Finanțare sau accesând direct următorul link Detalii și Anexe DR 24 – Portalul AFIR – informații PS 2027 și depunere proiecte Online”, se arată în comunnicatul transmis de AFIR.


    Te-ar mai putea interesa

    Taxă eliminată pentru toți proprietarii de terenuri Fermierii, cu ochii pe conturi! Ordinea în care intră banii de ANT autorizați de APIA Fermă de vaci de lapte – închisă de Garda de Mediu! Crescătorul a primit o amendă de 140.000 de lei

    Ultimele știri

    Piedone – control la o stână ce tăia și vindea ilegal miei și iezi! Oierul a fost amendat și dat pe mâna poliției Anunțul ministrului Mediului pentru fermieri: ”Am semnat ghidul pentru Rabla Tractoare. Îl trimit la Monitorul Oficial!” Tragerile cu rachete antigrindină – suspendate pe termen nedeterminat până la realizarea unui studiu de impact