• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • An de declin pentru industria utilajelor agricole. Se așteaptă creșteri abia de anul viitor

    Violina Gorcinschi -

    2025, an de declin pentru industria utilajelor agricole. AGCO Corporation, unul dintre cei mai mari producători de mașini agricole din lume, a împărtășit recent câteva cifre privind evoluția companiei cu investitorii. Reprezentanții acesteia au făcut și evaluări ale situației pieței și au anunțat reduceri de producție în propriile fabrici. Anul 2025 nu are perspective bune pentru sectorul de producție a utilajelor agricole, însă AGCO continuă să investească în activitate, preconizând că anul viitor va fi mai bun.

    Producătorul american de mașini agricole AGCO are estimări mixte privind anii următori. Reprezentanți ai Grupului AGCO au participat la Bank of America Global Industrials Conference 2025 de la Londra săptămâna trecută. La eveniment, au oferit informații despre planurile strategice actuale, oportunitățile și provocările AGCO și ale întregii industrie.

    AGCO – estimări privind anii următori (foto: news.agcocorp.com)

    An de declin pentru industria utilajelor agricole. AGCO caută să își crească în continuare câștigurile

    Grupul american AGCO este cunoscut mai ales în Europa pentru mărcile sale de utilaje agricole Fendt, Massey Ferguson și Valtra. În timp ce compania se concentrează pe creștere și inovații tehnologice pe termen lung, se conturează o fază dificilă pentru sectorul agricol pe termen scurt. AGCO se așteaptă ca 2025 să marcheze un punct scăzut pentru industrie. Compania estimează că piața își va reveni treptat abia în 2026.

    Citește și: Grupul AGCO și SDF, parteneriat pentru producția de noi tractoare Massey Ferguson de până la 85 CP

    În ciuda perspectivelor economice dificile, AGCO își asumă, în continuare, obiective strategice ambițioase. Potrivit raportului, portofoliul agriculturii de precizie este de așteptat să crească de la actualul 850 de milioane de dolari la 2 miliarde de dolari până în 2029. În special, joint venture cu furnizorul de tehnologie Trimble (AGCO cumpără părți din Trimble – ambele înființează o nouă companie) joacă un rol central. Cooperarea are scopul nu numai de a consolida oferta existentă în domeniul tehnologiei agricole inteligente, ci și de a deschide calea pentru soluții autonome.

    Strategia de creștere globală în jurul mărcii Fendt are și ea un impact: vânzările în America de Nord și de Sud s-au ridicat anul trecut la aproximativ un miliard de dolari americani. La nivel mondial, afacerile Fendt, portofoliul de agricultură de precizie și piese de schimb și afacerile de servicii formează cei trei piloni centrali de creștere ai Grupului.

    Citește și: Amazone a înregistrat anul trecut o scădere semnificativă a vânzărilor

    În anul fiscal 2023, AGCO a realizat vânzări de 12,7 miliarde dolari. Grupul intenționează să crească cu 4 până la 5 procente anual peste media industriei, scrie investing.com, citată de Agrarheute.

    Compania se confruntă, totuși, cu mai multe provocări. Vânzările ar putea fi afectate de tarife, iar diferențele regionale modelează și mediul de afaceri actual. Chiar dacă piața europeană este stabilă, America de Nord este caracterizată de volatilitate. Există fluctuații semnificative și în America de Sud. Pentru a răspunde condițiilor în schimbare ale pieței, AGCO urmărește un management strict al stocurilor. Aceasta include și reduceri semnificative de producție pentru a evita supracapacitatea.


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii Un mare trader de cereale a intrat în faliment. Fermierii afectați, despăgubiți de stat Fermă de vaci de lapte – închisă de Garda de Mediu! Crescătorul a primit o amendă de 140.000 de lei

    Ultimele știri

    Ungaria a confirmat un nou focar de febră aftoasă aproape de o fabrică de lapte care exportă și în România Top 20 cele mai mari ferme de oi din România. Profit din creșterea ovinelor Carne de miel, aruncată la tomberon într-o piață. Clienții au rămas fără miel de Paște!