• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Două instituții importante pentru fermieri au fost comasate la Ministerul Mediului

    Angelica Lefter -

    Agenția Națională pentru Protecția Mediului, cu toate unitățile aflate în subordine, și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate au fost comasate și astfel a luat naștere Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP). Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, care a motivat inițiativa prin necesitatea scăderii birocrației. Mai mult, a arătat că prin această comasare sunt reduse 371 de posturi.

    Ministrul Mircea Fechet a anunțat că a început reformarea instituțiilor din subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel, a luat decizia de a comasa Agenția Națională pentru Protecția Mediului, cu toate unitățile aflate în subordine, și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Cetățenii vor fi deserviți de o singură instituție: Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP).

    Citește și: Ministrul Fechet a explicat la Agrostrategia de ce Rabla pentru Tractoare va merge pe sistemul ”primul venit, primul servit”

    ”Două instituții devin una, începând de azi, pentru a respecta mandatul primit de la români: scăderea birocrației! O singură instituție, mai suplă și mai eficientă, va gestiona procedurile de emitere a actelor de reglementare în domeniul mediului, dar și ariile naturale protejate. Am luat decizia de a comasa Agenția Națională pentru Protecția Mediului, cu toate unitățile aflate în subordine, și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP) va fi, din acest moment, partenerul de încredere al cetățenilor și agenților economici care solicită avize și autorizații de mediu, dintr-un singur loc.

    Așa cum am promis, reformăm instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, pentru că ne dorim să eficientizăm activitatea, să reducem cheltuielile și să venim în sprijinul românilor cu instituții care să fie mai flexibile, mai transparente și mai capabile să răspundă cerințelor și așteptărilor, fie legate de protejarea mediului înconjurător, fie de o mai bună gestionare a resurselor naturale”, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

    Citește și: Casa Verde Fotovoltaice. AFM a publicat lista cu cele 10.418 de gospodării care primesc finanțare anul acesta

    Au fost reduse 371 de posturi, iar funcțiile și responzabilitățile nu vor fi dublate

    Ministrul de resort a anunțat astfel reducerea a 371 de posturi. De asemenea, a reiterat că noua instituție se va ocupa de partea care ține de administrarea ariilor naturale protejate până la managementul deșeurilor, calitatea aerului, avize și acorduri de mediu.

    ”Prin comasarea celor două instituții reducem 371 posturi, iar în ceea ce privește structurile ANMAP, acestea vor prelua personalul, atribuțiile și activitățile celor două entități, fără a exista funcții și responsabilități dublate. Astfel, Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate se va ocupa de tot ceea ce făceau înainte instituțiile pe care le-am desființat: de la administrarea ariilor naturale protejate până la managementul deșeurilor, calitatea aerului, avize și acorduri de mediu. De asemenea, vor fi 41 de direcții județene pentru mediu și Direcția pentru Mediu a municipiului București, iar firmele și cetățenii vor dialoga cu o singură entitate.

    Ne propunem ca noua instituție să asigure, la nivel național, aplicarea unitară a legislației privind emiterea actelor de reglementare de mediu și arii naturale protejate, iar românii să fie mulțumiți de fiecare interacțiune pe care o vor avea cu colegii mei din ANMAP și de calitatea serviciilor pe care le furnizează agenția”, a conchis ministrul Mediului, Mircea Fechet, în mesajul său.


    Te-ar mai putea interesa

    Gigi Becali a cumpărat pământ agricol în Uganda. Terenul, folosit pentru o fermă de ouă Arenda la terenurile agricole a explodat. Prețurile s-au dublat în ultimii 10 ani Român din Diaspora: ”Am strâns 30.000 de euro și vreau să investesc acasă în agricultură. Merită efortul?”

    Ultimele știri

    Slovacii de tem de o criză de lactate din cauza febrei aftoase și își fac rezerve uriașe de lapte, brânză și carne de vită APIA – anunț urgent pentru fermierii care cer subvenții în București Ucraina a lansat un sistem de irigații care acoperă peste 12.000 ha de teren agricol