Carne de miel, aruncată la tomberon într-o piață. Clienții au rămas fără miel de Paște!


Mai mulți ciobani au rămas fără mieii pe care îi aduseseră la vânzare într-o piață. Aceștia au fost lăsați fără marfă, după ce nu au putut dovedi că mielul era sacrificat în condiții de igienă. Din acest motiv, inspectorii sanitari au aruncat carnea la tomberon.
În cea mai mare piață din Iași, controalele tematice din preajma Sărbătorilor Pascale au stârnit tensiuni. Unii vânzători au rămas fără marfă, după ce inspectorii au descoperit că aceștia nu pot dovedi de unde provine carnea și în ce condiții au fost sacrificate animalele. Carnea a fost confiscată și aruncată la tomberon.

Scandal uriaș între comercianți și inspectorii care făceau verificări
Între comercianți și inspectori a fost nevoie de intervenția jandarmilor, după ce au fost la un pas să se ia la bătaie. „Uite, uite ce ne fac! Pleacă de aici”, a spus unul dintre comercianți conform Antena3.ro. Clienții au fost și ei nemulțumiți după ce unii așteptau de ore întregi și n-au mai apucat să cumpere nimic.
Principala neregulă a fost legată de faptul că ciobanii nu au putut dovedi de unde provine carnea și în ce condiții au fost sacrificate animalele.
Citiți și: Cea mai proaspătă carne de miel pentru Paște – cum se poate comanda
La ce să fim atenți atunci când cumpărăm carne de miel
Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că trebuie să avem mare grijă de unde cumpărăm carnea de miel și ne recomandă să verificăm condițiile de păstrare.
„În teorie, carnea de miel nu trebuie cumpărată de la colțul străzii sub nicio formă. Carnea de miel trebuie cumpărată din magazine autorizate sanitar-veterinar. Trebuie văzut dacă acea carne este ținută în condițiile recomandate, adică între 2 și 4 grade, nu ținută pe tarabe sau agățată de cârlige în zone necorespunzătoare. Trebuie să întrebăm sau să ne uităm dacă mielul a fost sacrificat în abator. Ștampila de sacrificare trebuie să vedem dacă există. Trebuie să apelăm și la bunul simț: dacă suprafața cărnii devine lipicioasă sau apare un miros neobișnuit, înseamnă că nu mai este bună de consum. În astfel de cazuri, carnea nu trebuie cumpărată”, a declarat Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, la Antena 3 CNN.