• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Carne de miel, aruncată la tomberon într-o piață. Clienții au rămas fără miel de Paște!

    Roxana Dobre -

    Mai mulți ciobani au rămas fără mieii pe care îi aduseseră la vânzare într-o piață. Aceștia au fost lăsați fără marfă, după ce nu au putut dovedi că mielul era sacrificat în condiții de igienă. Din acest motiv, inspectorii sanitari au aruncat carnea la tomberon.

    În cea mai mare piață din Iași, controalele tematice din preajma Sărbătorilor Pascale au stârnit tensiuni. Unii vânzători au rămas fără marfă, după ce inspectorii au descoperit că aceștia nu pot dovedi de unde provine carnea și în ce condiții au fost sacrificate animalele. Carnea a fost confiscată și aruncată la tomberon.

    Citiți și: Piedone – control la o stână ce tăia și vindea ilegal miei și iezi! Oierul a fost amendat și dat pe mâna poliției

    Scandal pornit de la carne de miel

    Scandal uriaș între comercianți și inspectorii care făceau verificări

    Între comercianți și inspectori a fost nevoie de intervenția jandarmilor, după ce au fost la un pas să se ia la bătaie. „Uite, uite ce ne fac! Pleacă de aici”, a spus unul dintre comercianți conform Antena3.ro. Clienții au fost și ei nemulțumiți după ce unii așteptau de ore întregi și n-au mai apucat să cumpere nimic.

    Principala neregulă a fost legată de faptul că ciobanii nu au putut dovedi de unde provine carnea și în ce condiții au fost sacrificate animalele.

    Citiți și: Cea mai proaspătă carne de miel pentru Paște – cum se poate comanda

    La ce să fim atenți atunci când cumpărăm carne de miel

    Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează că trebuie să avem mare grijă de unde cumpărăm carnea de miel și ne recomandă să verificăm condițiile de păstrare.

    „În teorie, carnea de miel nu trebuie cumpărată de la colțul străzii sub nicio formă. Carnea de miel trebuie cumpărată din magazine autorizate sanitar-veterinar. Trebuie văzut dacă acea carne este ținută în condițiile recomandate, adică între 2 și 4 grade, nu ținută pe tarabe sau agățată de cârlige în zone necorespunzătoare. Trebuie să întrebăm sau să ne uităm dacă mielul a fost sacrificat în abator. Ștampila de sacrificare trebuie să vedem dacă există. Trebuie să apelăm și la bunul simț: dacă suprafața cărnii devine lipicioasă sau apare un miros neobișnuit, înseamnă că nu mai este bună de consum. În astfel de cazuri, carnea nu trebuie cumpărată”, a declarat Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, la Antena 3 CNN.


    Te-ar mai putea interesa

    Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu Un tânăr întors din străinătate și-a făcut fermă și vinde ouăle de țară la automat, cu 1 leu bucata Cât costă carnea de miel în UE, în apropierea Paștelui. Prețuri duble în România față de acum doi ani

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu