• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cea mai proaspătă carne de miel pentru Paște – cum se poate comanda

    Angelica Lefter -

    Românii care sărbătoresc Paștele și vor să pună pe masă cea mai proaspătă carne de miel au mai multe opțiuni, însă cea mai viabilă rămâne carnea provenită direct din fermele de ovine. Nimic nu se compară cu un miel ales și tăiat în punctul de sacrifiacare autorizat. Bineînțeles că există varianta cărnii de miel cumpărate de la piață sau din marile magazine, însă acolo trebuie avută mare grijă la data de expirare și detaliile despre proveniență. De ocolit sunt, însă, vânzătorii clandestini de miei deja tăiați, acolo nu veți ști niciodată ce fel de carne cumpărați.

    Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, ing. Ionică Nechifor, le reamintește românilor că cel mai bun miel este cel direct de la fermă. Pentru zona Botoșaniului, cumpărătorii obișnuiesc să dea comandă la rulotele Moldoovis, cu un avans în prealabil, apoi aștepată carnea de miel acasă, fără alte griji.

    Citiți și: Miei de Paști fără acte, confiscați! Marfa se afla într-o dubiță oprită în trafic

    Rulotele Moldoovis sunt o soluție bună și pentru fermieri, având astfel ocazia să știe sigur câți cumpărători au și să-și organizeze tăierile, a men;ionat Ionică Nechifor, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Cel mai praospăt miel este cel din fermă. La noi în zonă, cumpărătorii s-au obișnuit, dau comandă la rulotele Moldoovis, iar fermierii care sunt la rulote și preiau comanda, le duc carnea acasă. Știu fermieri care de luni până acum, în fiecare zi au câte 40 de miei pe care-i valorifică zilnic. Deja este obișnuință, rezervarea mielului se face în baza unui avans, să fie preluate comenzile”, a spus Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, ing. Ionică Nechifor.

    Această înțelegere între fermieri și cumpărători a devenit un obicei în zona Botoșaniului și cei care de ani buni au cumpărat miei astfel, au devenit clienți fideli.

    ”Cum funcționează: cumpărătorii vin la rulote, dau comada, plătesc avans ca să-i asigure și pe fermieri că nu rămân cu comanda în aer. Avansul este cam 50% din valoare. Oierii se obligă să le aducă mieii deja sacrificați. Ei deja și-au format o clientelă și așa se întâmplă în zona noastră. Cei care nu au dat comandă la rulotă, desigur, mai au opțiunea să vină la Stațiunea de Cercetare Popăuți, unde mai avem încă miei de vânzare, chiar dacă mai sunt puțini la o greutate optimă, sau să vină la fermele care mai au miei”, a spus ing. Inică Nechifor.

    Citiți și: Preț miei de Paște 2025. Ionică Nechifor, Moldoovis: ”E pentru buzunarul fiecăruia”

    Oierii sunt sfătuiți să nu vândă mieii care nu au greutatea optimă, cerere va fi și după Paște

    Președintele Moldoovis a menționat că i-a sfătuit pe oieri să nu dea mieii care nu au greutatea optimă pentru că prețul nu va coborî prea mult după Paște.

    ”Este păcat să sacrifice mieii care nu au greutatea optimă, prețul nu va coborî prea mult după sărbători. Cerință de carne de oaie există peste tot, mai ales în țările arabe. Eu nu recomand să scarifice mieii care au mai puțin de 10 kg în carcasă, adică 18-20 de kg în viu”, a menționat Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, ing. Ionică Nechifor pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    De aproape un an, Gabriel Petre pilotează drona XAG P100 PRO în ferma Agriserv: ”Cu ea ne-am salvat cultura de porumb” Valentin Jecu, cultivator de usturoi, după tăierea subvenției: Vom ajunge de unde am plecat, să mâncăm usturoi chinezesc! Doliu în lumea legumicultorilor. O legendă a industriei semințelor s-a stins din viață

    Ultimele știri

    Subvențiile fermierilor ar putea bloca tot bugetul UE. Europarlamentarii bat cu pumnul în masă Șefa de la Mediu despre revolta fermierilor din Lungulețu: ”Trebuie să declare câtă apă iau şi să plătească nişte sume modice” Fermierii îi cer președintelui Nicușor Dan să obțină de la Comisia Europeană mai multe fonduri pentru agricultură