• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFM: Înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare încep de luni, 12 mai. Fermierii – finanțați în ordinea cererilor

    agrointeligenta.ro -

    Pe 12 mai începe sesiunea de înscriere a persoanelor fizice – producători agricoli în cadrul Programului Rabla pentru Tractoare. Administrația Fondului pentru Mediu anunță organizarea primei  sesiuni de înscriere a solicitanţilor persoane fizice – producători agricoli în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, în perioada 12 mai 2025, ora 10:00 – 19 mai 2025, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii, prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziție pe site-ul instituției www.afm.ro.

    Scopul programului constă în sprijinirea producătorilor agricoli care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare, în vederea achiziţionării de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente noi, mai puţin poluante.

    Bugetul alocat programului este de 500 milioane de lei.

    Fermierii se înscriu pe platforma AFM unde se încarcă și o serie de documente

    Înscrierea solicitantului persoană fizică – producător agricol se va face prin completarea cererii de finanţare descărcate din aplicaţia informatică şi încărcarea documentelor necesare.

    Documentele pe care le încarcă solicitantul persoană fizică – producător agricol în aplicaţia informatică sunt:
    – cererea de finanţare;
    – actul de identitate al solicitantului, valabil la momentul înscrierii în aplicaţie;
    – certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în – – termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicaţie;
    – certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicaţie;
    – atestatul de producător, emis pe numele solicitantului, în termen de valabilitate la momentul înscrierii în aplicaţie.

    Certificatele emise în format electronic vor fi încărcate în aplicaţie în acelaşi format în care au fost eliberate de autorităţile/instituţiile emitente. Nu se vor admite documentele reprezentând scanare/imagine după documentul emis în format electronic.

    Cererea de finanțare va fi descărcată din aplicaţie, completată prin tehnoredactare şi, ulterior, încărcată fără a fi semnată.

    Aplicaţia nu permite modificarea/înlocuirea/eliminarea documentelor încărcate de solicitantul persoană fizică – producător agricol în sesiunea de înscriere.

    Un solicitant se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni de înscriere, pentru achiziţia unui singur tractor sau a unei maşini agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente.

    ATV-urile, UTV-urile și dronele agricole nu sunt eligibile.

    Intensitatea ajutorului reprezintă 65% din valoarea de achiziţie a tractorului şi/sau maşinii agricole autopropulsate noi, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, iar în cazul tinerilor fermieri, intensitatea ajutorului este de 80% din valoarea de achiziţie a tractorului şi/sau maşinii agricole autopropulsate noi, inclusiv a accesoriilor agricole aferente.

    Ajutorul de stat va fi acordat solicitantului care îndeplineşte condiţiile de eligibilitate, sub rezerva predării spre casare a unui autovehicul uzat şi achitării contribuţiei proprii.

    Valoarea de achiziţie a tractorului/maşinii agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, nu trebuie să depăşească echivalentul în lei al valorii de 55.000 euro, cu TVA inclusă.

    Toate informaţiile necesare participării în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare – Rabla pentru tractoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Primele cireșe au apărut în piețele din România. Cât costă un kilogram Oierul Ioan Suciu anunță că vinde 200 de litri de lapte de oaie pe zi: ”Prețul de criză, ca peste tot! 10 lei litrul!” Un fermier român s-a specializat în semănatul ierbii pe lângă autostrăzi folosind tehnica hydroseeding

    Ultimele știri

    Monalisa Ungureanu – CEO Agrii de 7 ani: ”Încă am bateriile încărcate și privirea spre viitor” Bubuie euro! S-a depășit deja pragul de 5 lei, ieșiri masive de capital din cauza crizei politice Mircea Fechet, ministrul Mediului: Pregătiți actele pentru Rabla Tractoare. Lista documentelor necesare