• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De la tractoare la spice de grâu – cum se tatuează fermierii

    Violina Gorcinschi -

    Cele mai inedite tatuaje ale fermierilor. Fermierii pasionați de meseria lor ajung chiar să își tatueze simboluri ale agriculturii pentru a marca cât de importantă este agricultura în viața lor. De la tractoare la spice de grâu, pe corpul fermierilor se pot găsi diverse semne care arată ce le place cel mai mult la activitatea lor. În presa germană, o parte dintre aceștia au trimis poze interesante cu tatuajele lor.

    La ziarul agricol Agrarheute, fermierii din Germania au trimis la redacție poze cu tatuajele lor, precum și mesaje despre motivul pentru care și-au tatuat simboluri ale agriculturii pe spate, brațe sau pe picioare.

    Cele mai inedite tatuaje ale fermierilor

    Sebastian Bäumer lucrează la o fermă cu 150 de vaci de lapte în Franconia Superioară:

    „Am 30 de ani şi lucrez în agricultură de peste 10 ani. Avem o mică fermă cu jumătate de normă acasă. Avem doar tractoare John Deere. Așa că era clar că, dacă îmi voi face un tatuaj, ar fi un Johnny 7810. La serviciu, totul e Fendt, iar Fendt 930 este un tractor la fel de legendar ca și John Deere 7810.”

    Citește și: Fermierii români – protest ASTĂZI la București! – FOTO

    Tatuajul lui Sebastian Baumler (foto: Agrarheute)

    Erhardt Patrick, fermier cu jumătate de normă din Baden-Württemberg:

    „Mă gândesc de mult să-mi fac un tatuaj. Am câştigat un voucher de 100 de euro la un studio de tatuaje din apropiere. Așa a devenit ideea realitate. Tatuajul are acum doi ani.”

    Tatuajul lui Erhardt Patrick (foto: Agrarheute)

    Michael Lindenau, din Neubrandenburg, lucrează la o fermă cu 1.100 de vaci de lapte și 2.000 de hectare:

    „Mi-am făcut tatuajul în februarie 2025. Am 35 de ani şi sunt angajat la o fermă cu aproximativ 1.100 de vaci de lapte + pui și aproximativ 700 de vaci mame. Ferma are aproximativ 2.000 de hectare de teren arabil şi 3.500 de hectare de pajiște. În privat, cresc câteva vite și porci. Trăiesc pentru această profesie; nu a existat nimic mai bun pentru mine încă din copilărie. Întotdeauna am spus că, dacă îmi fac un tatuaj, va fi ceva legat de agricultură.”

    Tatuajul lui Michael Lindenau (foto: Agrarheute)

    Ralf Engel cultivă 120 de hectare în Bavaria:

    „Chiar și înainte de COVID-19, aveam dorința de a purta marea mea pasiune, agricultura, pe piele, ca un «tatuaj de fermă». Când mă luptam cu depresia în timpul pandemiei, am decis să încep noua «fază a vieții mele» în consecință și să-mi fac un tatuaj. Am vrut să includ părți din clădirile fermei mele, o instalație de biogaz stilizată în formă de cupolă, plantele mele preferate (porumb şi grâu ) și tractorul meu preferat, Fendt Vario. Și, mai presus de toate, soarele a fost important pentru mine, deoarece este cel care face posibilă toată viața și creșterea. La mijlocul anului 2023, am început să-mi fac tatuajul în trei ședințe”.

    Citește și: Alois Rainer este noul ministru al Agriculturii în Germania. Planul politicianului pentru fermieri

    Tatuajul lui Ralf Engel (foto: Agrarheute)

    Sven Eiche este angajat tehnic la şantierul de construcții, din Bad Säckingen, Baden-Württemberg:

    „Tatuajul îmi aminteşte de bunicul meu. Avea o mică fermă ca activitate secundară. Și un Deutz 4506 pe care l-a transmis mie şi tatălui meu. Am învățat să conduc pe acel tractor. Îmi place marca Deutz. Am trei vitrine pline cu modele Deutz Siku, unele din copilărie. Mi-am făcut tatuajul în 2022. D 4506 este încă în uz şi astăzi. Cultiv pajişti cu un coleg pentru a produce fân. Deutz-ul meu trage presa de baloţi rotunzi”.

    Tatuajul lui Sven Eiche (foto: Agrarheute)

    Maik Adelmann, pasionat dintotdeauna de agricultură, lucrează la o fermă cu 350 de vaci de lapte în Turingia.

    „Mi-am dorit ca primul meu tatuaj să fie ceva foarte special. Trebuia să aibă o semnificație profundă – dar să fie și simplu în același timp. De la o vârstă fragedă, am fost pasionat de agricultură și tehnologie agricolă toată viața, iar această pasiune continuă și în ziua de azi. Nu am vrut niciodată să fac altceva. În prezent, sunt angajat ca fermier la Agrargesellschaft Hermannsfeld mbH, care se află la poalele regiunii muntoase Rhön şi pune un mare accent pe bunăstarea animalelor. De asemenea, studiez și urmez în prezent o licență în științe agricole la Universitatea de Științe Aplicate Weihenstephan/Triesdorf”.

    Tatuajul lui Maik Adelmann (foto: Agrarheute)

    Susette Laffin lucrează la o fermă cu 350 de vaci de lapte care crește și găini. Și-a tatuat tractorul preferat, dar și o vacă:

    „Mi-am făcut tatuajul în octombrie anul trecut. Este tractorul meu preferat de la serviciu – un T 7 200 New Holland Blue Power. Am și un alt tatuaj, o vacă. Lucrez în agricultură de 18 ani şi îmi place la nebunie”.

    Tatuajul lui Susette Laffin (foto: Agrarheute)


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – plată forfetară de 2.500 euro/an, control unic în fermă! Iată simplificările PAC pentru fermieri Tractoriștii, căutați cu lupa pe piața muncii. Țara agricolă care duce lipsă mare de operatori utilaje Prețuri la grâu și rapiță pentru noua recoltă. Fermier: ”Suntem foarte dezamăgiți”

    Ultimele știri

    Premieră în România: Workshop pentru implementarea cu succes a Inteligenței Artificiale în agribusiness! De la tractoare la spice de grâu – cum se tatuează fermierii O primărie recomandă fermierilor să nu mai cultive porumb și floarea-soarelui