Alicantus, grâul de la Rodbun, arată impecabil în 2025

Specialiștii Rodbun sunt cu ochii pe lanurile de grâu, care arată excelent în această perioadă. Iar recoltele se anunță foarte bune. Unul dintre vedetele sezonului este Alicantus, soiul care îi încântă pe patiseri, promite producții spectaculoase și profituri importante pentru fermieri.
Soiul Alicantus, aflat în portofoliul Rodbun Fertillia, a trecut cu bine peste capriciile primăverii și se apropie de perioada de recoltare în condiții excelente. “Alicantus este un soi premium, timpuriu, potrivit pentru patiserii. Fermierii care îl vor cultiva vor avea un preț sigur la recoltare. Beneficiul fermierilor va fi o recoltă sigură și la un preț corect”, a explicat Sebastian Jitcovici, Reprezentant tehnic Rodbun. Alicantus este de genetică austriacă, aristat, cu rezistență foarte mare la iernat, secetă și cădere.
Calitățile de panificație ale lui Alicantus sunt excelente. “Soiul Alicantus are un conținut de gluten de peste 34%, iar masa o mie de boabe este mai mare de 44 grame, caracteristici ce garantează fermierilor un preț mai mare la vânzarea producției”, a completat Sebastian Jitcovici.
Calități Alicantus
Gluten: >31
Masă hectolitrică: 80-83
Potențial de producție: >6.7 tone/ha
Densitatea recomandată de specialiștii Rodbun la semănat este de 350-400 boabe germinabile pe metru pătrat, adică o doză de 180-200 kg/ha. Toate detaliile despre Alicantus se găsesc pe www.rodbun.ro și www.fertillia.ro.