• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANAF vinde la licitație ferma Elenei Udrea de 40 de hectare. Prețul de pornire pentru terenurile de la Nana

    Roxana Dobre -

    ANAF scoate la licitație ferma deținută de Elena Udrea la Nana. Direcţia Generală Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), instituția care derulează procedura de valorificare a bunurilor mobiliare confiscate, vinde la licitaţie – prima licitație unul dintre activele fostului politician Elena Udrea, un teren de 5.000 de metri pătrați din zona Lacului Străulești, pe care ANAF a mai încercat să îl vândă și în trecut. Prețul cerut acum de Fisc este la jumătate, însă, față de prețul inițial la care a fost evaluat.

    Licitația va avea loc în ziua de 23 iulie 2025, ora 14:00, în localitatea Bucureşti, Sector 3, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 10. ANAF vrea să vândă și 40 de hectare de teren agricol al Elenei Udrea, din zona Nana.

    Citiți și: Lege în Parlament: Primăriile vor putea cumpăra teren agricol extravilan

    ANAF a scos la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea (foto: digi24.ro)

    Licitație pentru terenurile Elenei Udrea

    ANAF a anunțat că în ziua de 23 iulie, ora 14:00, în localitatea Bucureşti, Sector 3, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 10, se va vinde la licitaţie – prima licitație – următorul bun imobil, proprietatea debitoarei Udrea Elena Gabriela: proprietatea imobiliară situată în București, sectorul 1, strada Aeroportului, nr.P48, 57, 58, 59,61, compusă din teren intravilan în suprafață de 5.000 mp, înscrisă în C.F. nr. 261996 Sectorul 1. Bunul este sechestrat prin Procesul verbal de aplicare a sechestrului din data de 27.02.2015 instituit în baza Ordonanţei din data de 17.02.2015 emisă în dosarul nr. 50/P/2014 de Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – Direcția Naţională Anticoruptie.

    În cazul în care nu se primesc oferte la licitațiile ANAF, regula este ca prețul de pornire să fie redus succesiv cu câte 25% din prețul inițial, până se ajunge la 50% din prețul inițial. Ulterior, chiar dacă vânzarea tot nu reușește, prețul nu mai scade. Astfel, ANAF vrea să vândă un lot de teren de intravilan agricol în suprafață de 5.000 de metri, situat în București, sector 1, strada Aeroportului. Prețul de pornire este de 4,75 milioane lei cu TVA (3,99 milioane lei fără TVA), conform profit.ro.

    Profit.ro a scris în septembrie 2023 că ANAF încerca să vândă lotul respectiv la 9,06 milioane lei cu TVA (7,6 milioane lei fără TVA).

    Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie 2022, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie 2022, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie 2022. Recent, judecătorii au decis eliberarea ei din închisoare. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a contestat însă decizia Judecătoriei Ploiești de liberare condiționată.

    Citiți și: Elena Udrea a antamat 80 de hectare de teren agricol: ”Cei care investesc astăzi în agricultură vor avea profituri foarte frumoase”

    ANAF vrea să vândă și 40 de hectare de teren agricol al Elenei Udrea, din zona Nana

    ANAF i-a scos Elenei Udrea la licitație 40,2 hectare de teren agricol pe care fostul politician și om de afaceri îl deține în Călărași, în apropierea terenului agricol de peste 300 de hectare pe care îl deține în comuna Nana fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, conform datelor analizate de Profit.ro.

    Fiscul vrea să obțină cel puțin 1,9 milioane de lei, pe terenurile pe care Udrea le-a cumpărat începând din 2013, când a încercat să dezvolte afaceri în agricultură. De pe urma acestei vânzări au de recuperat bani DNA, statul român și ANAF (prin diverse administrații fiscale). Un dezavantaj este că cele 40 de hectare sunt sparte în 19 parcele separate, situate în trei comune învecinate cu Nana, Sohatu, Sărulești și Gurbănești.


    Te-ar mai putea interesa

    Usturoi mare cât ceapa în ferma lui Valentin Jecu: „Am reușit să vând rapid toată producția” Ilie Ursu a dat startul celui de-al doilea ciclu de producție la tomate: ”Am vândut până acum 20 de tone” Lege în vigoare: Proprietarii de căruțe, obligați să le ”înmatriculeze”. Plăcuțele se cumpără de la Primărie

    Ultimele știri

    Deficit de vodcă în Rusia. Producția a scăzut dramatic după începerea războiului Vremea în miezul verii în România. Temperaturi ridicate și vijelii în mai multe regiuni ale țării Fermierii vor afla mâine cum va arăta PAC după 2027. Se așteaptă reduceri de 10-20% la buget