• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Elena Udrea a antamat 80 de hectare de teren agricol: ”Cei care investesc astăzi în agricultură vor avea profituri foarte frumoase”

    agrointeligenta.ro -

    Fostul ministru Elena Udrea și-a surprins astăzi fanii de pe Facebook cu o postare neobișnuită: ”Se pare că şi 2014 va fi un an bun pentru agricultură – ninsoarea a venit înaintea îngheţului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decât să mă bucure, având în vedere că am reuşit deja să antamez cumpărarea a 80 de hectare de teren arabil”.

    Informația a fost ulterior confirmată de deputata PDL care este, în mai puțin de o lună, cea de-a doua perrsonalitate politică ce intră în agricultură, după președintele Traian Băsescu.

    ”Acum cumpăr teren agricol pe măsura ce găsesc oferte. Am în procedură de cumpărare deja 100 de hectare, pentru că în fiecare zi primesc noi propuneri de la cei care vând. Important este ca preţul să fie rezonabil raportat la calitatea pământului şi suprafaţa acestuia. Parcelele mai mici sunt mai ieftine. După întreg subiectul cu terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, s-au scumpit foarte tare terenurile: toată lumea vrea să cumpere şi vânzătorii ţin de preţ crezând că de la 1 ianuarie vor obţine sume mult mai consistente, aşteptând chinezii şi arabii. Cel puţin la Nana, în Călăraşi, preţurile au explodat – se cere şi 6.000 de euro pe un hectar acum. E cel mai bun teren acolo, dar este cam piperat. Eu cumpăr în Călăraşi, Giurgiu, în general în localităţi apropiate şi nu departe de Bucuresti”, a  declarat Elena Udrea pentru evz.ro.

    elena udrea”Aştept însă de la Premierul Ponta şi miniştrii Chiţoiu şi Constantin să dea legea promisă prin care să sprijine cetăţenii români care vor să investească în agricultură, prin acordarea de credite în condiţii avantajoase. Peste tot în această lume agricultura se face cu banii din credite agricole, nu cu bani din buzunar”, a mai spus Udrea.

    Va accesa fonduri europene

    Deputatul PDL declară că intenționează să cultive pomi fructiferi ”pentru că este mare nevoie de fructe romaneşti pe piaţă, dar şi pentru că UE sprijină consistent înfiinţarea de livezi”. Totuși, până la venirea fondurilor, va cultiva  grâu, orz şi porumb.

    Politiciana susține că nu a putut lua un credit din cauză că ”nu stă bine” cu veniturile constante, așa că a apelat la economii. ”Cred că este o afacere foarte bună – peste 5 – 10 ani, cei care investesc astăzi în agricultură vor avea profituri foarte frumoase. Terenul nu se devalorizează şi în timpul acesta produce. Eu reiau îndemnul pentru toţi românii care au ceva bani puşi deoparte sau care se pot împrumuta la bănci să se orienteze către agricultură şi turism. Pe de altă parte, este şi o chestiune de patriotism, pentru că trebuie transmis un semnal către românii simpli care fug de la ţară, către cei care îşi vând pământurile, dar şi către posibilii investitori români”, potrivit proaspetei intrate în agribusiness.

    Udrea nu vrea să se oprească la 80 sau 100 de hectare și spune că are o țintă de aproape 1.000 de hectare. ”Dar nu voi putea să îl cumpăr pe tot, voi lua şi teren în arenda, de la persoane private, nu de la ADS, vreau sa fie clar acest aspect. Deci, da, voi mai cumpăra teren agricol. Sunt abia la început. Din păcate însă, aşa cum v-am mai spus, preţurile sunt destul de sus. Să vedem ce-o să fie după 1 ianuarie. Sper ca mulţi români să se orienteze spre agricultură, ca să nu mai aud despre România spunându-se „săraca ţară bogată””, a concluzionat fostul ministru al dezvoltării și turismului.

    Intrarea tot mai multor politicieni în agricultură este un semnal foarte bun şi arată că este un domeniu din care se poate câştiga în următorii ani, a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

    ,,Mă bucur că sunt din ce în ce mai mulţi politicieni care intră în agricultură. Este o recunoaştere indirectă, ca să spun aşa, a faptului că agricultura este are viitor, că s-au făcut progrese în agricultură şi am reuşit să aducem agricultura să fie văzută cu adevărat ca un domeniu în care se poate câştiga, în care se poate investi cu siguranţă în anii următori. Sper ca toate aceste investiţii, indiferent de numele politicianului, să nu se facă doar din demagogie politică, să se facă cu adevărat în scopul de a lucra terenul, de a crea locuri de muncă, de a crea într-un final creştere economică’, a afirmat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA – anunț pentru fermierii care încasează subvenții pe hectar și animale Floarea-soarelui, la mare căutare. Prețurile au explodat, fermierii nu vor să vândă Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar

    Ultimele știri

    De ce nu se pun roșiile lângă castraveți. Vecini compatibili în grădina de legume Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani Precizări de la Finanțe despre impozitarea salariilor din agricultură