• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Dumitru Nistor recoltează 80-100 de tone de morcovi la hectar și vinde producția către magazine locale

    Violina Gorcinschi-Jitaru -

    Legumicultor de succes în județul Sibiu. Ministrul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, i-a făcut o vizită fermierului Dumitru Nistor, din comuna Vurpăr, județul Sibiu, pentru a-i vedea cultura de morcovi și alte rădăcinoase. După recoltare, fermierul depozitează legumele, le ambalează și apoi le trimite la magazinele Trans Agape.

    ”În fiecare județ din România găsești afaceri în agricultură și povești de succes ale fermierilor. Dumitru Nistor, din comuna Vurpăr, județul Sibiu, cultivă peste 14 hectare de morcovi, țelină și pătrunjel și obține între 80 și 100 de tone, pe care le depozitează și ambalează pentru a duce marfă de calitate în magazinele și piețele din zonă. Totul începe de la pământ roditor, semințe de calitate, muncă multă și suflet, suflet de român gospodar! Aceasta este România reală, cu oameni buni și harnici care muncesc pământul și dezvoltă comunitățile locale! Fermierii noștri merită tot sprijinul pentru a continua să aducă pe mesele românilor produse de calitate! Împreună construim povești frumoase despre oameni, locuri și tradiții”, a spus Florin Barbu în prezentarea fermei din Vurpăr.

    Ferma lui Dumitru Nistor (foto: Facebook – Florin Barbu)

    Legumicultor de succes în Sibiu. Rețeta fermierului Dumitru Nistor

    Legumicultorul Dumitru Nistor cultivă, în principal, morcov, țelină și pătrunjel pe 14 hectare de teren.

    ”Recoltarea o am semi-mecanizată. Avem o suprafață 1,30 ha de morcov. E o cultură care se pretează foarte bine pentru păstrare peste iarnă. Recoltatul o să-l încep undeva după 10 octombrie. Suprafață de 14 hectare de legume. Producția pe hectar este de 80-100 de tone. Desfacerea o am în Sibiu. Am lanțul de magazine locale Trans Agape cu care lucrez din 2020”, a explicat ministrului fermierul.

    Citește și: Act for Good – profil de consum. Morcovii, castraveții și ceapa – cele mai cumpărate legume românești în Carrefour

    Fermierul sibian a investit și în construcția unei hale unde depozitează recoltele, apoi le ambalează la comandă pentru cumpărători.

    ”Le fac sortare, ambalare la 3, 5 și 10 kilograme.. depinde cum îmi cer. Facem ambalare în săcuite. Am saci de plasă. Ne-am făcut hală acum doi ani Am reușit să îmi instalez sistemul trifazic de curent și poate urmează și temperatură controlată”, a spus Dumitru Nistor.

    Citește și: Florin Barbu, discuții cu fermierii din județul Arad despre viitorul subvențiilor. Ministrul – însoțit chiar de un fermier

    La ferma din Vurpăr muncește, în principal, legumicultorul și este ajutat de mama și soția sa.

    ”Lucrez împreună cu familia. Mama are 75 de ani, mă mai ajută și ea din când în când. Soția până acum doi ani a lucrat la școală. După 27 de ani, s-a lăsat și facem ce am învățat. Se face o producție foarte bună dacă ai sămânță de calitate, te ocupi, pui suflet totul iese bine”, a declarat legumicultorul.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Ștefan Gheorghiță a calculat câți bani au pierdut fermierii la subvenția APIA față de plățile de anul trecut Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Reacție în Parlament despre noul impozit pe solarii: ”Nu se vor opri până nu rămâne nimic de luat”

    Ultimele știri

    Pe lângă cei 3% reținuți din subvenția APIA, fermierii ar mai putea suporta o contribuție de 20 euro/ha la fondul de risc Experiment: Momeli pe bază de ouă sau porumb pentru vaccinarea mistreților Subvenția APIA care a scăzut anul acesta cu 16,72 euro/hectar. Explicația oficială