• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Marile magazine s-au dat pe brazdă: Auchan îngheață prețurile, iar Profi a anunțat că va reduce TVA la alimente încă din această lună

  Gabriela Gimbășanu -

  Acuzate de opinia public de scumpiri artificiale, marile rețele comerciale se apără și spun că dacă au existat majorări de preț în ultimele săptămâni, acestea nu au nimic de-a face cu aplicarea unui TVA redus la alimente de la 1 iunie. Mai mult, pentru a-i convinge pe români că nu au o agendă ascunsă, două lanțuri de magazine au anunțat deja că vor lua măsuri surprinzătoare chiar înainte de ca TVA să devină 9% pentru mâncare.

  Primii care au pus piciorul în prag au fost cei de la Auchan care, în cadrul unei întâlniri la Ministerul agriculturii, au dezvăluit că vor avea o strategie proprie: aceea de a înghețe prețuril la raft pe toată durata acesti luni. “I-am obișnuit pe clienții noștri cu cele mai mici prețuri, iar pe parcursul lunilor mai și iunie, prețurile la alimente vor fi înghețate, cu excepția promoțiilor – care pot varia, și a produselor cu o sezonalitate foarte puternică. Pentru toate produsele alimentare nu vor exista creșteri de prețuri, din contră sper că vor exista reduceri de prețuri”, a declarat Tiberiu Daneţiu, directorul de marketing Auchan România.

  Un alt retailer care vrea să iasă din linia celor arătați cu degetul pentru scumpiri artificiale este Profi, lanț ai cărui reprezentanți au anunțat o măsură inedită pentru a-și demonstra transparența. “Încă de la începutul acestei luni (mai – n.r.) până la sfârșitul ei, magazinele Profi au redus deja TVA-ul. Este o măsură pe care noi am luat-o pentru că suntem convinși că reducerea prețurilor rezultate după scăderea TVA-ului este o decizie bună pentru comerț, pentru populație și aceasta este motivul pentru care am ajuns la concluzia că putem să aplicăm această reducere raft chiar înainte de data de 1 iunie”, a precizat Gabriel Pâslaru, reprezentantul lanțului de magazine Profi.

  Mere mai scumpe la Mega Image

  De cealaltă parte, alte rețele comerciale continuă să fie ținta postărilor de pe rețelele de socializare unde circulă fotografii cu scumpiri la alimente. Astfel, deputatul liberal Mircea Dolha a postat imagini dintr-un magazin Mega Image din București, unde, așa cum reiese din bonurile fiscale, prețul merelor românești a crescut cu aproape 8% într-o singură săptămână. ”În București, în rețeaua Mega Image, merele românești s-au scumpit cu 8% într-o săptămână! Pe 4 mai, merele Golden românești au costat 4,29 de lei, fiind exact aceleași mere de Itești care acum șapte zile, pe 28 aprilie, în același magazin, erau 3,99 lei! Precizez că nu e vorba de nici o promoție la sacul/punga de mere, nici de vreo diferență de calitate, ci pur și simplu de iresponsabilitatea și lipsa de implicare a Guvernului condus de Victor Ponta care nu face nimic pentrua stopa valul de scumpiri la alimentele de bază”, a scris politicianul pe Facebook.

  11072745_826877424059154_8141381037144335567_o

  Val de sesizări la ANPC

  Autoritatea Națională de Protecția a Consumatorului a primit 150 de sesizări venite din partea cetățenilor care au sesizat creșterea artificială a prețurilor. În perioada 29-30 aprilie și 4 mai ANPC a efectuat controale la două mari lanțuri de magazine și au dat amenzi în valoare de 800.000 lei. În cursul controalelor efectuate ANPC-ul a oprit temporal de la comercializare produse în valoare de 1.200.000 lei.

  Foto: constanteanul.com   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis!

  Căutare în articole