• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cozi la conducta cu suc de roșii a unei fabrici. Cât costă un litru

    Violina Gorcinschi-Jitaru -

    Cozi mari pentru suc de tomate la fabrica din Buzău. Sucul de roșii proaspăt, scos direct de pe linia de producție și vândut la poarta singurei fabrici de procesare a tomatelor din Buzău, este la mare căutare în această etapă a sezonului. Zeci de oameni stau la coadă cu bidoane, datorită prețului mic și a calității producției.

    În fiecare zi, românii se înghesuiesc în mașini pe Șoseaua Spătarului, pentru a cumpăra sucul de tomate oferit la preț cu adaos minim. Este mult mai ieftin să achiziționeze suc gata făcut decât să ia roșii din piață, unde prețurile sunt foarte mari, și să prepare bulionul acasă.

    Prețul la care este comercializat este foarte mic. Practic, a rămas neschimbat de câțiva ani.

    „Stau de pe la 11 și ceva să luăm suc de roșii, să facem și noi bulion. E natural, pentru că am văzut tirurile cu roșii aduse acum”, a spus o clientă.

    Suc de tomate la fabrica din Buzău. Preț de doar 3,50 lei litrul

    Cozile formate de autoturisme se întind, aproape zilnic, pe zeci de metri. Unii cumpărători vin de la sute de kilometri pentru a prinde marfa proaspătă.

    „Sunt din Popești Leordeni, Ilfov. Am luat și anul trecut și e foarte bun, ieftin, pentru că asta se caută. Venim și la anul, prețul e de vreo patru ani la fel, 3,50 lei”, a dezvăluit unul dintre clienții care așteptau la poarta fabricii, potrivit Știri de Buzău, citat de Adevărul.

    Citește și: Fermierii din Matca s-au unit într-o cooperativă și își fac propria fabrică de procesare a legumelor

    Sezonul bulionului de roșii (foto: Youtube)

    Automatizarea producției și recoltele mari au menținut prețurile la fel ca în anii trecuți

    Clienții primesc sucul de roșii direct de pe linia de zdrobire, în recipientele aduse de acasă,. Produsul este turnat în bidoane ca de la cișmea, scrie sursa citată.

    „Tot ce mai au (cumpărătorii) de făcut este să adauge ingrediente, sare și alte condimente și doar să-l mai fiarbă puțin, 10–15 minute”, declară Ancuța Iacob, responsabil de calitatea produselor.

    Citește și: Stațiunea de cercetare de unde puteți cumpăra roșii la 10 lei/kg – gustoase, zemoase și 100% românești

    Prețul de producție a rămas mic de-a lungul anilor datorită automatizării complete a liniei de procesare și a stocului mare de tomate recoltate de pe câmp.

    „Anul trecut, am procesat 600 de tone, de la furnizorul nostru din Ialomița, Sinești, iar anul acesta sperăm ca producția să ajungă la 10.000 de tone”, a adăugat Ancuța Iacob.


    Te-ar mai putea interesa

    Celebrul chef Adi Hădean a refuzat să facă reclamă legumelor de import: ”Sunt cu ochii pe voi, fomiștilor” Prețul grâului a coborât la minime istorice. Recolte excelente în multe țări producătoare O familie de oieri pune brânza de oaie la iernat pentru clienți. Kilogramul în saramură costă 45 de lei

    Ultimele știri

    „Udarea” culturilor fără apă, pas cu pas. La ce culturi se recomandă ”Ouăle” vegane vor ajunge curând în magazinele din Europa Florin Bidașcă – legumicultorul pasionat care cultivă peste 600 de soiuri de tomate!