• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anglia a renunțat la sistemul online de depunere a cererilor pentru subvenții: Identificarea suprafețelor agricole nu se mai face pe calculator, ci pe hârtie

  agrointeligenta.ro -

  Sistemul online de plăți a fost abandonat în Anglia, după ce s-a dovedit că acesta are ”slabe performanțe” în ciuda faptului că s-au investit 154 de milioane de lire sterline în această tehnologie.

  În această situație, campania de depunere a cererilor de plată a fost relansată în cea mai mare și cea mai dens populată țară din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde, din această lună, fermierii sunt solicitați să aducă toate formulare completate pe hârtie, aceeași formulă fiind valabilă și pentru documentele doveditoare ce însoțesc cererea.

  Decizia autorităților de a renunța la înregistrarea online a cererilor a venit după ce fermierii s-au plâns că nu reușesc să se descurce prin hățișurile aplicației pe care statul a cheltuit o avere. Drept consecință, agenția engleză de plăți Defra a anunțat că va modifica sistemul de înregistrare pentru a se asigura că toți agricultorii și crescătorii de animale vor reuși să se încadreze în termenu de depunere de 15 iunie.

  Cele mai mari probleme pe care sistemul online le-a ridicat englezilor au cu privire la identificarea parcelelor explotate, adică exact chestiunile de care se plâng și agricultorii români. Astfel, în Marea Britanie, programul de localizare a terenurilor agricole a fost înlocuit cu hărți în format fizic – pe hârtie și formulare printate. Mai mult, fostele centre ”digitale” au fost acum transformate în centre de asistență pentru fermieri și de locații unde aceștia își pot depune dosarele.

  ”De regulă las totul pe ultimul minut când vine vorba de hârtii pentru că îmi lua, de obicei doar trei ore să le fac. Anul acesta, însă, deja am pierdut trei zile pe versiunea online și abia am ajuns la jumătatea cererii. Nu avem toate codurile – trebuie să treci exact codul culturii pe suprafața agricolă. Per total este pur și simplu o lipsă de informare, nu există suficientă informație, iar când apelezi liniile de asistență, cei de acolo sunt în întuneric la fel ca noi, fermierii” – Richard Cotham, fermier din Shropshire

  Jurnaliștii britanici de la BBC spun, însă, că eșecul autorităților de a-i obliga pe fermeri să depună cererile doar online a fost unul anunțat. Astfel, citând un lider al organizațiilor din agricultură, se vorbea de ”fantoma Crăciunului trecut” după ce un sistem similar, care a costat la acea vreme 350 de milioane de lire sterline, a fost implementat în 2005. La acel moment tocmai se făcea o altă reformă a Politicii Agricole Comune, iar schimbările au creat un haos în care mulți fermieri fie nu și-au primit subvențiile, fie au primit sume greșite.

  Alți britanici au fost mai inspirați

  În timp ce Anglia a preferat să parieze totul pe depunerea online a cererilor de plată, pentru programul de dezvoltare rurală care acoperă agricultura din Scoția, Irlanda de Nord sau Țara Galilor, autoritățile de acolo au luat de la început în calcul păstrarea formatului fizic, pe hârtie.

  La fel ca și în România, fermierii din tot Regatul Marii Britanii trebuie să își depună cererea pentru subvenții până la data de 15 iunie.   


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar