• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce pun fermierii chinezi pietre pe pepeni. Truc pentru lubenițe mai dulci și mai zemoase

    Violina Gorcinschi-Jitaru -

    De ce pun fermierii chinezi pietre pe pepeni. O metodă mai puțin știută de noi, dar populară în alte zone ale lumii, este plasarea pietrelor pe pepeni. Acest lucru sporește calitatea recoltei. Explicația din spate este acumularea de căldură din pietre care se eliberează în timpul nopții.

    Pentru a-și îmbunătăți calitatea producției, fermierii din China au o metodă specială de a cultiva pepenii. Mai exact, pun pietre pe aceștia. Deși e contraintuitiv, această metodă face pepenii mult mai dulci decât cei crescuți în mod obișnuit. Mai există și alte beneficii dacă se aplică acest sfat practic, simplu și util, care nu îi costă nimic pe producători și gospodari.

    Metodă de creștere a pepenilor (foto: Linkedin)

    De ce pun fermierii chinezi pietre pe pepeni. Beneficii

    Motivul pentru care se folosesc pietre este unul simplu. Acestea absorb căldura din timpul zilei și o eliberează noaptea, creând o diferență mai mare de temperatură între zi si noapte. Acest lucru ajută zahărul să se acumuleze mai repede, accelerând coacerea fructului care devine mai dulce și mai zemos, potrivit vremeanoua.ro.

    Citește și: Un tânăr întors din Germania cultivă pepeni cu gust de pară pe care îi vinde la poarta fermei cu 8-10 lei/kg

    În plus, pietrele pot bloca păsările sau iepurii să strice pepenii.

    Un alt avantaj este că fermierii își pot da seama mai repede care pepeni sunt copți. Pentru pepenii mari, pietrele pot să-i ajute să crească mai lați, făcând fructul mai mare și mai lung.

    În China există un tip special denumit „pepene cu pietre” sau pepenele cu seleniu. Solul este plin de pietre mici bogate în seleniu care ajută roadele să crească mai bine, grație diferențelor de temperatură dintre zi și noapte.

    Citește și: O turmă de oi a distrus peste noapte cultura de pepeni a unui fermier

    E bine de știut că, totuși, această metodă nu e potrivită pentru toate tipurile de pepeni. De regulă, nu se recomandă pentru pepenii de mici dimensiuni.


    Te-ar mai putea interesa

    Avans APIA 2025. Subvențiile pentru care fermierii NU primesc prima tranșă de plată Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc” Lege nouă pentru toți românii care au montate panouri fotovoltaice

    Ultimele știri

    ANSVSA deschide noi piețe de export pentru produse de origine animală în Albania și Azerbaidjan Mai multe stațiuni de cercetare agricolă figurează cu datorii uriașe la ANAF – lista ANIF – instituția cu cea mai mare datorie la ANAF. Explicația