• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INS: Legumele și fructele proaspete s-au scumpit cel mai mult aprilie, comparativ cu martie

    agrointeligenta.ro -

    Institutul Național de Statistică a publicat astăzi un comunicat de presă care arată evoluția prețurilor de consum din luna aprilie, comparativ cu prețurile de consum din luna martie.

    Din analiza specialiștilor INS rezultă faptul că prețurile de consum înregistrare în luna aprilie au crescut 0,1% față de luna martie a anului 2015.

    „Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,1%, în luna aprilie comparativ cu luna martie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), creşterea a fost de 0,2%”, se arată comunicarea Institutului Naţional de Statistică.

    Specialiștii de la Institutul Național de Statistică au măsurat evoluția prețurilor, luând în comparație și prețurile înregistrate în anul 2014, în aceași perioadă. “Preţurile de consum în luna aprilie 2015 comparativ cu luna aprilie 2014 au fost mai mari cu 0,7%, măsurate prin IPC şi cu 0,6%, măsurate prin IAPC. La grupa mărfurilor nealimentare preţurile au rămas relativ stabile”, au spus oficialii de la INS.

    În luna aprilie, cel mai însemnate evoluții ale prețurilor au fost înregistrate la fructele proaspete, cu 5,25%, urmate de alte legume şi conserve de legume 3,57%, fructe şi conserve din fructe 3,27% şi legume şi conserve de legume 2,08%. Scăderi mai semnificative ale preţurilor s-au consemnat la ouă, cu 6,85%, şi la leguminoase, cu 2,6%.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români