• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul reducerii TVA în industria cărnii: Consumul a crescut la toate produsele, prețurile au scăzut cu 9,9%

    agrointeligenta.ro -

    Președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș, a prezentat ieri care au fost efectele imediate ale reducerii TVA în acest sector, măsură ce se aplică de 1 iunie anul aceasta.

    Scăderea TVA de la 24% la 9% pentru carne și preparate din carne a condus la un volum mai mare al vânzărilor la toate gama de produse. La cele premium, creșterea a depășit chiat 25%, vorbind aici de produsele crud-uscate așa cum este, spre exemplu, Salamul de Sibiu.

    Conferinta ARC 4 august

    ”Noi am colectat și comparat datele din lunile mai, iunie și iulie. Nu a scăzut consumul la nici un produs, iar consumatorul a mâncat mai bine și a plătit mai puțin. În medie, prețul pe total piață de carne a scăzut cu 9,9%”, a declarat Radu Timiș, președinte ARC și fondatorul Grupului Cris-Tim.

    Categorie de produse Vânzări Iunie față de Mai Vânzări Iulie față de Mai
    Crud-uscate +14,9 % +25,8 %
    Diverse – mici, slănină, carne tocată +7,1 % + 20,5 %
    Cremvuști + 12,4 % + 14,7%
    Cârnați +9,6 % + 14,6 %
    Salamuri + 5,7% + 14,1 %
    Specialități +6,3 % +13,7 %
    Parizer +9,9 % + 11,7 %
    Tobă + 2,2% + 6,9 %



    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd