• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Brutarii moldoveni au scumpit pâinea cu 15%. Vezi care este motivul invocat de producători!

    agrointeligenta.ro -

    De circa două săptămâni, pâinea şi produsele de panificaţie de peste Prut s-au scumpit cu 15%. Decizia a fost anunțată public de către Asociaţia Brutarilor din Republica Moldova şi Uniunea de persoane juridice „Asociaţia Naţională a Industriilor de Panificaţie şi Morărit”, care au și argumentat majorarea prețurilor.

    Scumpirile sunt motivate prin situaţia creată pe piaţa internă, dar şi externă, potrivit jurnaliștilor de la publicația Timpul din Republica Moldova.

    Conform datelor asociaţiilor, producerea a 80% din pâine şi produse de panificaţie generează pierderi. Situaţia s-a creat ca urmare a mai multor factori, care nu depind de întreprinderile producătoare, printre care creşterea preţului la făină, majorarea tarifelor la energie electrică şi la gaze naturale. La fel, se menţionează deprecierea leului, urmată de majorarea preţului materiei prime şi auxiliare pe piaţa internă şi regională.

    „Asociaţia Brutarilor din Republica Moldova şi Uniunea de persoane juridice „Asociaţia Naţională a Industriilor de Panificaţie şi Morărit” dă asigurări că majorarea preţurilor la pâine este o necesitate stringentă, pentru a evita falimentul sectorului respectiv, având în vedere pierderile care au fost generate începând cu anul 2014”, se menţionează în comunicat.

    Cele două organizaţii întrunesc cei mai mari producători de pâine şi produse de panificaţie din ţară.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români