• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Strugurii de masă românești vs. cei din import. Sfaturi pentru a nu cădea în capcana falșilor cultivatori

    agrointeligenta.ro -

    Numiți ”fructul zeilor”, strugurii au ocupat mereu un loc important în alimentația omului și în vechile tratamente medicale. În România, până acum câțiva ani, piața era inundată de importuri, însă acum soiurile românești revin în forță și câștigă teren în fața celor aduși de afară. Mai mult, consumatorii caută soiurile românești de struguri de masă, dar cad în capcana comercianților care nu de puține ori vând fructe străine pe care le prezintă ca fiind din recoltă autohtonă. Totuși, specialiștii spun că există câteva trucuri prin care cumpărătorii își pot da clar seama dacă strugurii sunt cultivați în România sau nu, ciorchinele de la noi deosebindu-se în mod categoric de soiurile străine.

    Inginerul Dumitru Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de struguri din Valea Călugărească, județul Prahova, a explicat pentru Super-Hrana.ro care sunt semnele prin care poți diferența strugurii românești de cei de import.

    Citiți sfaturile specialistului pe www.super-hrana.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Utilajele agricole ale unui fermier intrat în faliment sunt scoase la licitație Fiecare litru de lapte, borcan de zacuscă sau legătură de pătrunjel – la ANAF. ”Vor să impoziteze și ultimul țăran din România” Cea mai ieftină piață din România. Top 15 orașe cu cele mai mici prețuri la legume

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!