• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Strugurii de masă românești vs. cei din import. Sfaturi pentru a nu cădea în capcana falșilor cultivatori

    agrointeligenta.ro -

    Numiți ”fructul zeilor”, strugurii au ocupat mereu un loc important în alimentația omului și în vechile tratamente medicale. În România, până acum câțiva ani, piața era inundată de importuri, însă acum soiurile românești revin în forță și câștigă teren în fața celor aduși de afară. Mai mult, consumatorii caută soiurile românești de struguri de masă, dar cad în capcana comercianților care nu de puține ori vând fructe străine pe care le prezintă ca fiind din recoltă autohtonă. Totuși, specialiștii spun că există câteva trucuri prin care cumpărătorii își pot da clar seama dacă strugurii sunt cultivați în România sau nu, ciorchinele de la noi deosebindu-se în mod categoric de soiurile străine.

    Inginerul Dumitru Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți cultivatori de struguri din Valea Călugărească, județul Prahova, a explicat pentru Super-Hrana.ro care sunt semnele prin care poți diferența strugurii românești de cei de import.

    Citiți sfaturile specialistului pe www.super-hrana.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Programul Rabla Tractoare – deblocat cu fonduri europene! Anunțul făcut azi de ministrul Florin Barbu ”Nu avem unde să vindem cerealele”. Protest al fermierilor la granița cu Ucraina Prețul cerealelor e sub presiune din cauza recoltelor. Fermierii, forțați să vândă mai ieftin

    Ultimele știri

    Mulțumiri partenerilor Sărbătorii Porumbului – De la plug la dronă: tradiție, emoție și inovație în câmp, pentru fermierii din Transilvania Veste bună pentru fermieri: Sorin Lucaci a fost demis din funcția de șef al Apelor Române Alertă meteo de vânt puternic și ploi de până la 40 l/mp până luni. Județe sub cod galben