• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Costul furajelor şi preţul oferit de procesatori îngroapă producţia de carne de porc a Cehiei

    agrointeligenta.ro -

    Producţia de carne porc din Cehia a continuat să scadă, în ciuda menţineri cererii la acelaşi nivel, pentru al patrulea trimestru consecutiv continuând tendinţa ultimilor ani

    Evoluţiile din cadrul unui sector de producţie  ţin nu doar de factorii care influenţează cererea (schimbarea gusturilor, puterea de cumpărare) ci şi de cei care influenţează oferta (costurile de producţie)

    Potrivit institutului ceh de statistică în trimestrul trei în Cehia au fost produse 29.410 tone de carne de porc în scădere cu 5,6% faţă de perioada similară a anului trecut. În primele trei trimestre ale anului au fost sacrificaţi 2,09 milioane de porci.

    Regiunea Moravia de Sud este în centrul „sectorului” de producţie a cărnii de porc din Cehia. Involuţiile din această regiune descriu cel mai bine tendinţele surprinse de statistici la nivelul întregii ţări – astfel, dacă în 2010 aici fuseseră crescuţi pentru producţie 325.880 de porci, în 2011 numărul lor scăzuse la 316 430, iar în 2013 (estimat pentru tot anul) a ajuns la  şi mai puţin, 300.370.

    Producătorii din regiune nu sînt deloc optimişti în privinţa viitorului şi nu văd deloc soluţii.

    „Declinul are două cauze: lipsa furajelor de pe piaţă, fapt care le face foarte scumpe, şi preţurile mici pe care le oferă fermierilor procesatorii ” declară, citat de The Pig Site, Jaromir Musil director al Camerei Agrare din regiunea Moravia de Sud.

    Regiunea Moravia de Sud este a doua ca importanţă în privinţa producţiei de carne (nu doar de porc), acest sector fiind vital pentru oamenii de aici care îşi găsesc de lucru cu precădere în ferme, unităţi de procesare a cărnii şi alte domenii legate de aceasta pe orizontală.


    Te-ar mai putea interesa

    Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Preț carne vițel în viu și carcasă. Cât se plătește la abator pentru un vițel de 300 kg Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect

    Ultimele știri

    Raport USDA decembrie 2023: Producție record de porumb în Rusia și creștere de recoltă în Ucraina Cel mai ieftin brad de Crăciun. Prețuri pentru brazi în marile magazine și la Romsilva Comunicat al Forumului APPR pe Dosarul NGT. Vezi poziția FAPPR