Ziua Porumbului 2015. Ce producții s-au obținut pe loturile demonstrative de la ferma lui Nicolae Sitaru
agrointeligenta.ro -Pentru ediția a VI-a a evenimentului denumit sugestiv ”Ziua Porumbului”, nu puțini au fost fermierii care au bătut sute de kilometri din toată țara pentru a vedea, cu ochii lor, cum arată producțiile cu cei mai importanți hibrizi din piață. Cum seceta nu a ocolit nici ferma lui Nicolae Sitaru – gazda anuală a manifestării de la Orezu, recolta de porumb a fost mai mică, după cum au apreciat agriculturii care au participat și la ediția anterioară.
Cea mai bună producție medie de porumb s-a obținut la Orezu – Ialomița folosind hibrizii companiei DuPont Pioneer. La nici una dintre tehnologiile folosite, recolta nu a coborât sub 10 tone la hectar. Astfel, pe loturile demonstrative s-au folosit hibrizi din diferite grupe de maturitate – de la semitimpuriul P9486 din grupa FAO 350 și până la semitardivul P0412 din FAO 480. Fie că au fost plantate 65.000 de plante la hectar sau 75.000 de plante la hectar, la umiditate de 14%, toți cei șase hibrizi DuPont Pioneer ar avut producții peste 10 tone la hectar. Pe loturile companiei, cel mai mult s-a înregistrat la această umiditate și 75.000 de plante la hectar cu hibridul de porumb P0216 – 10.892,96 kilograme la hectar.
În imaginile de mai jos puteți vedea producțiile obținute pe loturile de câteva importante companii de semințe care au participat anul acesta la ”Ziua Porumbului”.
(click pe poza pentru vizualizare mărită)
În afară de aceste companii, au mai avut loturi și Saaten-Union, IF Porumbeni (Republica Moldova), RAGT și Maisadour.